Hur man testar Frukt Läder

November 12

Hur man testar Frukt Läder


Frukt läder är fruktpuré som har torkats för att avlägsna all fukt. Vad som återstår efter torkningsprocessen är en del av läderliknande fruktkoncentrat. Frukt läder gör en underbar näringsrika mellanmål som rymmer en dänga av antioxidanter. Det är bra att packa i matlådor eller ryggsäckar. Nyckeln till att göra perfekt frukt läder är att veta när det är helt torrt. Om du tar bort frukt läder medan den fortfarande innehåller fukt, kommer det inte att hålla och kan bli mögligt. Du måste testa frukt läder för att vara säker på att det har noggrant torkat.

Instruktioner

1 Kontrollera om mörka fläckar på toppen av frukten läder. Om mörka fläckar kan ses är det ett tecken på att frukten läder är inte helt torr. Frukt läder bör vara enhetlig i färg och genomskinlig när den torkat.

2 Tryck ner på frukten läder med ett finger. Om inget indrag är synlig eller om frukten läder är inte längre klibbig vid beröring, är frukten läder torr och kan avlägsnas från ugnen eller dehydrator.

3 Skala lädret från dehydrator fack eller bakplåtspapper. Om frukt läder skalar bort lätt och håller sin form efter peeling, är det torrt. Om frukten läder fortfarande fastnar eller förlorar sin form efter peeling, behöver den ytterligare torkning.

4 Kontrollera frukt läder under slutet av torkningsprocessen. Under torkad frukt läder kommer inte att hålla, det kommer mögel. Över torkad frukt läder blir hårt och spricker, även om det fortfarande kommer att vara ätliga och kommer att hålla under lång tid.


  

Kommentar