Kan du steker bacon med din gris stek?

May 25

Kan du steker bacon med din gris stek?


Om söt, mild gris stek och salta bacon få munnen att vattnas, stek dem i samma panna för en extra portion rejäl fläsk godhet. Fläsk biffar är tjocka och saftiga, men om du har tjocka fläskkotletter till hands, de är en lämplig ersättare för biff. Servera stekt fläsk biff och bacon till frukost eller lägga till en grönsak, sallad och bröd på sidan för en god middag. Om du gillar gravy, dra nytta av de rika pan späck.

Om fläsk biffar och Bacon

Fläsk biffar, även kallade blad biffar, skärs ut från axeln på grisen och inkluderar blad ben. Eftersom de är väl marmorerat, fläsk biffar är anbud, saftigt och lämpar sig för stekning, braising eller grillning. För bästa smak, leta efter fläsk biffar minst en tum tjock. Medan gris stek är relativt magert eftersom det skärs från en muskulös hos djuret, är bacon söt och anbud eftersom det kommer från fet sida eller mage gris. Stek tunna skivor bacon om du gillar din bacon krispiga. Annars väljer köttig, tjocka bacon som håller sin form utan krympning.

Bacon-Wrapped fläsk

Att steka en gris stek med bacon, linda två skivor bacon runt stek. Coat en tung stekpanna med olja och värm på hög värme. Sedan minska värmen till medelhög och placera bacon-inslaget stek försiktigt i het panna. Koka stek för sex till sju minuter, sedan vända biff med tång och koka i ytterligare fem till sex minuter, eller tills båda sidor är brun. Testa alltid fläsk biff med en stektermometer; fläsk är säkert kokta när mitten av biff registren 145 grader Fahrenheit. En tre-minuters viloperiod före servering gör stek att avsluta tillagningen medan juice lösa fint in i köttet.

Fläsk och bacon med sås

Matlagning fläsk biff och bacon med sås är enkel, och göra såsen tar bara några extra minuter. Cook en tum bacon bitar i en het stekpanna tills bacon är krispiga. Medan bacon matlagning, placera en liten mängd mjöl i en flat tallrik. Krydda mjölet med salt och peppar för att passa dina önskemål och belägga gris stek med mjölet. Ta bort bacon från pannan och laga stek i het fett bacon, vrida åtminstone en gång, tills köttet är brunt på båda sidor och i mitten av stek registren 145 F. Överför stek till en serveringsfat. Vispa mjöl, salt och peppar i pannan drippings att göra sås, tillsätt sedan mjölk och koka under omrörning tills såsen tjocknar. Rör om bacon i såsen och sked den över fläsk biff.

matlagningstips

Bacon kommer i flera smaker som ger variation och intresse för stekt fläsk biff. Prova till exempel lönn-smaksatt, honungsglaserade eller äppelrökt bacon för en söt smak, eller bourbon bacon för en distinkt smak och arom. Om du gillar lite krydda, kan du använda full bacon eller Cajun krydda bacon. För att förhindra förlust av salta juicer, flip biff med tång eller en spatel - inte en gaffel.


  

Kommentar