Hur Cook Frozen Dungeness Crab Legs

April 23

Hur Cook Frozen Dungeness Crab Legs


I nästan samtliga fall är frysta Dungeness krabba benen redan fullt kokta när köpt från en stormarknad, livsmedelsbutik eller liten marknad, även om butiken specialiserar sig på fisk och skaldjur. Krabba som inte tidigare frysta hämtar ett högre pris på grund av sin friskhet och en stor del av färsk krabba säljs levande eller inte frysta för att garantera optimal smak. Men frysta krabba ben har fortfarande en stor del av smaken av deras färska motsvarigheter så länge de tinas ordentligt och inte överhettas när värmas före servering.

Instruktioner

1 Placera Dungeness krabba benen i en papperspåse eller stora plastbehållare i kylskåp i minst åtta timmar att tina. Vissa större krabba benen kan ta upp till 16 timmar.

2 Fylla en stor stockpot en tredjedel fullt med kallt vatten. Täcker potten och föra vatten till en rullande koka.

3 Skölj Dungeness krabba benen i ett durkslag och låt dem rinna av i 10 till 15 minuter.

4 Placera durkslag med krabba benen över det kokande vattnet i stockpot.

5 Täck durkslag med stockpot lock och låt krabba benen till ånga under 10 minuter.

6 Ta krabba benen från det kokande vattnet omedelbart efter 10 minuter har gått. Servera krabba benen medan varm.

Tips

  • Som en allmän regel, är det idealiskt att sätta krabba benen i kylskåp 24 timmar innan du planerar att laga dem, men inte mer än 48 timmar för att garantera optimal färskhet och bästa möjliga smak.
  • Vissa människor gillar att sätta torkade eller färska kryddor i det kokande vattnet för att smaksätta krabba. Denna teknik fungerar, men det bara ger en mild smak krabba benen, och kan bli kostsamt. Om du planerar på att betjäna krabba benen med drawn smör, kan du lägga till färska eller torkade kryddor eller smakämnen i smöret i stället, vilket ger en rikare, mer uppenbar smak.
  • Dungeness krabba ben par särskilt väl med fänkål baserad sidorätter och sallader, särskilt under de varmare delarna av året.
  • Om du vill tjäna vin, prova para ihop krabba benen med Chardonnay, Riesling eller Chenin Blanc. Om du föredrar öl, prova Saison eller hus ale.

  

Kommentar