Hur gör jag Styr en häst?

January 23

Hur gör jag Styr en häst?


En av de vanligaste frågorna från nya ryttare är, "Hur kan jag styra den här saken?" Det kan verka skrämmande att tänka på att rikta ett tusen pund djur att göra din budgivning, men styra en häst är lättare än du tror. Tyglarna är en stor del av styrningen, men bra ryttare använder också sina ben och vikt. Hästar vill naturligtvis att tillfredsställa er - du bara måste göra det klart för dem vad du vill.

Instruktioner

1 Sitt i rätt läge. Sitt rakt men inte stelt, med axlarna kvadrat och dina sittbenen under dig. Bollar av dina fötter bör vara i stigbyglarna, med hälarna nedtryckt för att ge dig en djupare sits. Inte sätta knäna framåt, eftersom detta kommer att obalans dig. Helst bör du kunna dra en rak linje från toppen av huvudet, genom höften, till ankeln.

2 Håll tömmarna korrekt. Beroende på vilken typ av ridning du gör, kommer du att hålla dem i endera sidan (westernridning) eller två händer (engelsk stil ridning). Hursomhelst, bör du hålla händerna lågt över hästens skuldror. Du bör kunna dra en rak linje från din underarm till hästens mun. Använd aldrig tyglarna för balans - de är tänkta som en kommunikationslinje mellan dig och hästen. Om du behöver justera balansen, ta hästens man med ena handen.

3 Använd dina händer för att styra hästen. Även om inte den enda delen av styrningen, händerna är den viktigaste delen. Gentle motstånd från dina händer bör bromsa hästen. En liten mängd av påtryckningar från höger eller vänster hand kommer att framkalla hästen att gå i den riktningen. Om du rider västerländsk stil, kan din häst tränas att "hals tyglar" - i vilket fall det kommer att röra sig bort från ett lätt tryck av tyglar mot sin hals.

4 Använd dina underben tillsammans med tyglarna. För att effektivt använda benen, måste du vara i det läge som beskrivs i steg 1. När du slår, flyttar utanför benet precis bakom omkrets av sadeln och utöva påtryckningar. Detta kommer att styra hästens bakdelen och hålla dem i rätt läge.

5 Använd din vikt också. Skift din vikt i den riktning som du vänder, eller, om du vill sluta, rulla din vikt bakåt, sitter djupt i sadeln. Hästen kommer att vara något kastas ur balans med detta skifte, och det kommer att röra sig i den riktning som du vill att det ska.

6 Använd din röst om det behövs. Hästen kan tränas att svara på ord som "whoa", "gå på" eller "trav." Vanligtvis kommer att klicka på tungan mot gommen förmå en häst för att påskynda. Om hästen är orolig eller upphetsad, kommer en mild, lugnande röst att lugna ner och fokusera sin uppmärksamhet på dig. Det tar praxis att använda alla dessa hjälpmedel tillsammans, så ta ridlektioner om du kan.

Tips

  • När styrning en häst, alltid börja med den minsta mängden tyglar möjliga tryck, eftersom en hästens mun är mycket känslig. Aldrig sparka eller häl din häst. Den ska svara på trycket från benen, inte sparka.

  

Kommentar