Hur man rakar håret

May 31

Vet du någon som vill ha en telefon skuren frisyr, men känns inte som att gå till en frisör eller barberare ha det gjort? Efter att ha läst den här artikeln kommer du att kunna erbjuda dina hår rakning tjänster.

Instruktioner

1 Skapa ett område för att raka håret. Företrädesvis hitta ett rum med en hård golvyta (t.ex. badrum eller oavslutade källaren). Du kan även överväga att spela frisören utanför. Om du väljer en matta rum, låg en handduk eller ark på golvet nedanför där du kommer att raka, och vara beredd med en dammsugare.

2 Ta reda på hur nära en rakning din modig kunden vill ha och bifoga den nödvändiga skyddsfäste på rakapparaten. Många hår rakning kit kommer med sex vakt bilagor med olika längder från en till 1/8 tum (dessa är numrerade 6-1, där 1 är den lägsta inställningen). För en traditionell telefon-cut, kan en nr 2 vakt vara biljetten (1/4 tum). Kommunicera med personen innan du rakar något hår. Du vill inte ha en missnöjd kund.

3 Vrid rakhyveln på och påbörja rakning. När rakning med en vakt, se till att hålla den plana delen av vakten platta med och även med huvudet när du passerar varje kurva på huvudet. Börja från baksidan av huvudet och arbeta dig uppåt, från ena sidan (höger eller vänster) av huvudet till den andra. Se till att vara försiktig med öronen.

4 Shave från alla håll och trimma runt öronen med en sax. Du kanske märker när du raka håret, att en del av de hårstrån kommer ut vid olika längder. Detta beror på att vissa av de hårstrån ligger annorlunda än de andra, och därför måste du raka håret från olika håll för att få dem alla på samma längd.

5 Stå tillbaka och ta en titt. Städa upp ojämna hår med rakapparaten. Vara noggrann när du stå tillbaka och granska ditt arbete. Ta dig tid att se till att allt hår ser rätt runt huvudet. Kör handen genom håret så att du kan fånga alla hårstrån som kan "gömma sig" genom att ligga ner på huvudet.

6 Har din kund titt på hans hår i spegeln. Fråga om han tycker om det eller om han skulle vilja det kortare eller stil annorlunda.

Tips

  • Rensa din arbetsplats. Plocka upp handduk eller ark med hår på det (och samtidigt hålla håret i arket eller handduk), och kasta håret i papperskorgen eller utanför. Du kan också behöva sopa håret eller dammsug det.
  • Rengör rakapparaten med en borste. (Använd inte vatten, kommer det så småningom rosta bladen.) Ibland olja bladen för att hålla dem intakt.
  • Var försiktig vid alla tillfällen när rakning. Den elektriska rakapparaten är en potentiellt farlig vapen, så att säkerhetsmedvetna när du använder det (särskilt runt öronen).

  

Kommentar