Hur man tar bort rött vin från Cotton Polyester

January 27

Hur man tar bort rött vin från Cotton Polyester


Bomulls- och polyesterblandningar har en tendens att absorbera vätska extremt snabbt. Alla mörk vätska, särskilt rött vin, tenderar att ställa in och orsaka en fläck om den inte tas om hand direkt. Det är också ett av de mest svåra att avlägsna. En bra sak att komma ihåg är att rött vin är vattenlösligt, så det kan lyftas från en bomulls polyester med vattenbaserade rengöringsmedel.

Instruktioner

1 Badda fläcken med en vit duk att lyfta så mycket av den lösa vätska som möjligt. Genom att bara använda vita dukar förhindrar någon annan färg dör överföra från duken till den våta kläder. Det sista du behöver är en annan fläck.

2 Häll en liten mängd vitt vin på rött vin plats. Detta kommer att hjälpa till att lätta färgen på vätskan så att den inte kommer att vara lika framträdande om fläcken inte helt kan avlägsnas.

3 Blot området för att suga upp det vita vinet. Gnugga inte materialet alls eftersom det bara kommer att sprida vätskan runt. Blotting suger upp vätskan utan att göra fläcken något större än det redan är.

4 Tillsätt lite salt och kallt vatten. Saltet kommer att suga upp vätskan snabbt. Varmt vatten bör inte användas, eftersom som påverkar vätskan och kommer att få den att ställa in snabbare.

5 Kombinera diskmedel och väteperoxid för att skapa en tvål blandning, och tillämpa den på plats om fläcken har redan ställts in. Badda den med trasan. Tvålen gör rödvin lösliga så att peroxiden kan ta bort den.


  

Kommentar