Hur konvertera färsk ingefära till torr

February 28

Hur konvertera färsk ingefära till torr


Lite är mer frustrerande än börjar göra en maträtt bara för att upptäcka att du saknar en av de viktigaste ingredienserna. I vissa fall, kan du enkelt ersätta en helt annan produkt eller ens lämna ingrediensen ut helt. Detta är ofta inte fallet med ingefära. Smaken är så potent och distinkt att lämna det ur ett recept eller ersätta den med en annan krydda dramatiskt skulle förändra smaken av den färdiga skålen. Medan färsk ingefära och torr ingefära inte smakar exakt samma, kan du framgångsrikt använda torkad ingefära att ersätta sin ny version i många rätter.

Instruktioner

1 Läs receptet noggrant för att avgöra exakt hur mycket färsk ingefära det innehåller. Några recept kan lista färsk ingefära i två eller flera platser (en gång i en sås och en gång i skålen själv, till exempel), så se till att hitta alla förekomster av färsk ingefära.

2 Mäta upp 1/8 tsk. mald ingefära för varje 1 msk. färsk ingefära i receptet. Till exempel, skulle du mäta ut 3/8 tsk. mald ingefära för ett recept som kräver 3 msk. färsk ingefära.

3 Tillsätt torkad ingefära till receptet på samma sätt som du skulle ha lagt till färsk ingefära. Det finns ingen anledning att göra några andra ersättningar eller modifieringar till receptet.

Tips

  • Gör inte detta byte när den produkt du gör bygger på strukturen på färsk ingefära. Till exempel, om du gör kakor med bitar av ingefära, du kan inte ersätta torrpulver ingefära utan att offra intressant konsistens av cookies.

  

Kommentar