Hur man överlever den första veckan hem med en ny valp

February 17

Hur man överlever den första veckan hem med en ny valp


En ny valp är något som de flesta av oss bara inte kan motstå. Överlevande den första veckan hem verkligen kan göra eller bryta relationen du har med din nya valp. Vara realistiska om behoven och vård av din nya valp och du kommer att vara på väg till en lång underbar vänskap.

Instruktioner

1 Förbered och valp bevis ditt hus innan du tar valpen hem. Detta inkluderar att bestämma var din nya valp kommer att sova. En bekväm låda är det bästa valet. Placera en mjuk ren handduk eller filt i lådan och se till att det kommer att ligga i ett område fritt från extrem värme eller kalldrag. Har en mat och vatten skålen redo liksom en krage och koppel som är lämpliga för valpens storlek och ras.

2 Se till att din nya valp är faktiskt tillräckligt gammal för att skiljas från sin mor. Tio veckor är en bra ålder, men undvika att separera en valp från sin mor innan åtta veckor.

3 Hantera din valp med kärleksfull varsam hand. Prata med några barn du har om hur man korrekt hantera valp. Inte skrika eller slå valp. Det är en baby och lära sig vad den nya värld handlar om. När du inte spelar med valpen, håller valp eller ta valp utanför för potta raster, alltid tillbaka valpen till sin låda. Det kommer snart lära sig att detta är en säker och trygg plats. Se till att lådan du köper för din valp är lämplig storlek. För raser som tenderar att få stora, planerar att uppgradera din låda efter valpen är cirka sex månader gammal för att möjliggöra tillväxt.

4 Håll dina skor plockas upp för att slippa dem tuggas. Valpen kommer att vilja tugga på allt, inklusive fingrar. När valpen chomps på fingrarna, försök att sätta en lämplig tugga ben eller leksak i dess ställe. Det kommer att ta lite tid för valpen att lära sig alla regler. Ha tålamod och ihållande.

5 Ställ in regler och gränser från valp dag ett. Första sak på morgonen, plocka din valp upp och placera den i gräset utanför att "lära" att göra sin verksamhet på lämplig plats. Det kommer att ta lite tid, men när valpen fångar på, verkligen beröm och klappa valp. Endast lämna valpen under ständig övervakning under de första veckorna, eftersom valpar tenderar att utforska och hamna i trubbel. De kan till och med skada sig själva eller äta något som allvarligt kan skada dem. Om valpen tuggar på möbler, kan mild knytnäven hjälpa eller du kan köpa sprayer på djuraffärer som gör möblerna mindre tilltalande.

6 Mata din valp bara vad styrs av veterinär. Det kommer att bli en valpfoder som tillgodoser behoven hos valpens ras och storlek. Ge inte valp tabellen mat eller mat från äldre hundar eller katter. Det skulle förmodligen göra valpen sjuka och det skulle innebära en resa till veterinären.

7 Placera valpen i sin låda vid sänggåendet. Först startar en rutin som kan bestå av att leka med valpen att trötta ut, ta valpen utanför för en potta paus och lugna valp ner. Placera sedan valp i lådan. Om valpen är gnäll, försök att vara konsekvent, berättar valp, "nej, sömn," som du försiktigt klappa lådan för att lösa det. Du kan också placera ett klädesplagg av den person som valpen bindning med i lådan eller ens linda en klocka som tickar i en varm handduk att lugna valp.

8 Ta valpen till veterinären för alla schemalagda vaccinationer, som valpar är mer sårbara för att plocka upp sjukdomar än en äldre hund. Om du tror att din valp är sjuk, ta valpen till veterinären.

Tips

  • Hela tiden och arbete ni lagt ned utbildning och bindning med din nya valp kommer verkligen att löna sig under de kommande månaderna och åren som valpen växer i en glad, väl tillgjord hund.
  • Försök aldrig att själv diagnostisera valp som du kan göra mer skada än nytta.

  

Kommentar