Sevärdheter i Antofagasta, Chile

May 10

Sevärdheter i Antofagasta, Chile


Antofagasta hävdar sig på den nord chilenska stranden i en toothy vägg av höghus, ställas mot en dramatisk horisont gyllene öknen bergen längs landets höga "ryggrad" Anderna. En lång historia har spelat ut mot denna bakgrund från stadens ursprungliga annektering från Bolivia under kriget i Stilla havet, till nitrat boom som satte den på kartan, till Antofagasta nuvarande status som ett industriellt centrum.

Museo Regional de Antofagasta

Inrymt i stadens äldsta byggnad - ett tvåvåningshus tullhuset byggdes 1866 - Museo Regional de Antofagasta presenterar en mängd olika utställningar om områdets naturliga och antropologisk historia. Även om mycket av uppsamlingscentraler på det dagliga livet under nitrat eran, andra artefakter sträcker sig långt tillbaka i chilenska förhistoria, till exempel, en skalle deformeras av tidiga infödda religiösa ritualer, Bric-a-brac från tidigt kolonialtiden och mumifierade spädbarn.

Huanchaca Ruins Cultural Park

Ytterligare två kulturlämningar av nitrat boom, är Huanchaca Ruins Cultural Park och Atacamaöknen Museum, inrymt runt en metallgjuteri i Antofagasta södra distrikt som stängdes 1902. Huanchaca, vilket kan översättas som "bron sorger," presenterar monumental industriella ruiner samt fem permanenta utställningar som beskriver den fullständiga historien om Atacamaöknen - inklusive dess nuvarande position som en av världens viktigaste centra för astronomi. Engagerade StarGazers bör fortsätta ungefär 80 miles söder om staden till jätteteleskop i Cerro Paranal, som är öppna för besökare med förskott reservationer på de två sista helgerna i varje månad.

Plaza Colon

Efter lunch "siesta" är fortfarande i högsta grad en del av Antofogastan dagliga rutinen. Som en del av praktiken stänger staden de flesta av de centrala gatorna för fordonstrafik runt klockan två på eftermiddagen, vilket frigör utrymme för en säker, lättsam ringlar förbi stadens butiker och kaféer. Inom detta centrala distriktet, se till att kolla in Plaza Colon, där brittiska koloniala utflyttade lämnade en excentrisk signatur på blom-lastat plaza: De byggde en look-and-sound-alike kopia av Londons Big Ben, dekorerad med sammanflätade brittiska och chilenska flaggor.

Mercado Central

Antofagasta är Mercado Central, som ligger i ett spretigt, peachy rosa och baby blå byggnad med en avgjort kolonial stil, surrar med bönder och hantverkare. Här, leverantörer säljer lokala fisk, kött, grönsaker, blommor, frukt och hantverk från hela regionen. Medan mycket fotogenisk, kan utrymmet få varmt under sommarmånaderna. Att ta en paus, ta gatan mat från en av kioskerna och föra den till en snabb picknick i det skuggade park som sitter tvärs över gatan från huvudentrén.

The Docks

Gnäggade sjölejon och hoppfulla pelikaner trängs hamnen runt Antofagasta Terminal Pesquero, den livliga hamnen fiskmarknaden som tjänar staden och de flesta av den omgivande regionen. Kolla in den koloniala arkitektur runt hamnen, nitrat Dock och hamnmyndigheten, sedan går över till Paseo del Mar, en strandpromenadstråket byggdes i början av 1980-talet som består av flera soliga gräsmattor, en badort och restauranger.


  

Kommentar