Vad händer om en katt inte äter Konsekvent?

May 6

Vad händer om en katt inte äter Konsekvent?


De flesta dagar Kitty äter sina måltider utan problem, men när du märker henne fly hennes matskål, är det anledning till oro. Plötslig förlust av aptit indikerar ofta underliggande sjukdom, men anorexi själv kan leda till en mängd sekundära problem.

dehydrering

En ordentligt släckt kattdjur kost innehåller våt eller konserver. Konserver innehåller cirka 80 procent vatten, vilket gör det en viktig komponent i en väl hydrerad katt. Kitty kan lätt bli uttorkad när hon slutar äta sin fuktrika livsmedel. Uttorkning kan leda till en mängd av urinblåsa och njure fråga för katter. Några av de vanligaste problemen är cystit och urin eller njursten - både smärtsamma tillstånd som kännetecknas av en låg volym av högkoncentrerad urin.

Undernäring

Katten som vägrar att konsekvent äta näringsriktig mat kan bli undernärda. När Kitty kropp inte får rätt näringsämnen som behövs för att upprätthålla hälsa, är hennes immunsystem ett av de första områden som berörs. Med en nedsatt förmåga att bekämpa infektioner och sjukdomar, kan hon lätt duka under för sjukdomen. En frisk aptit är särskilt viktigt för katter återhämtar sig från operation, som lider av autoimmun sjukdom eller äldre katter äldre än 8. Dessa katter redan har nedsatt immunförsvar och kan kräva en matningssond om bristande aptit kvarstår.

Viktminskning

Viktminskning är inte nödvändigtvis en dålig sak för vissa katter. Överviktiga katter med kontrollampa "swinging pooch" kan faktiskt dra nytta av veterinär övervakas viktminskning, som kan bidra till att förhindra uppkomsten av kattdiabetes. Dock uppstår problem när katten själv vägrar mat, därför påskynda hennes viktminskning till en ohälsosam grad och sätta henne i riskzonen för kattdjur fettlever.

Feline fettlever

Dålig aptit är den vanligaste orsaken till lever lipidosis annars känd som kattdjur fettlever. Ungefär två veckor att äta ungefär hälften eller en tredjedel av normal mängd mat är allt som behövs för en katt att utveckla en fettlever. När en katt inte äter tillräckligt, går hennes kropp in i svält-läge. I svält-läge fett dras från kroppen in i levern för att kunna metaboliseras energi; emellertid kattdjur lever inte utrustade för att hantera en tillströmning av fettceller och snabbt mättas med fett och börjar att stänga. Denna period av leversvikt är extremt farlig. Om den lämnas obehandlad kan döden inträffa. Behandling för leverförfettning innebär aggressiv näringstillskott, vanligen i form av en hög proteinhalt flytande kost genom en matningsslang, för att vända den metaboliska svält tillstånd.


  

Kommentar