Sojaolja Vs. Palmolja

December 28

Sojaolja Vs. Palmolja


Enligt Greenpeace är efterfrågan på palmolja ökar då det används mer och mer över livsmedels- och kosmetikaindustrin, medan sojaolja har länge använts som en ingrediens i vegetariska produkter.

Identifiering

Palmolja har en rödaktig färg på grund av dess höga betakaroten innehåll. Det kännetecknas också av en rik smak. Sojaolja, å andra sidan, har en gulaktig, klart utseende och en neutral smak. Både sojaolja och palmolja har en hållbarhet på upp till ett år om de hålls förseglade och sex månader om den öppnas. De bör förvaras i ett torrt och mörkt vid rumstemperatur.

användningar

Palmolja används flitigt i matlagning i Sydostasien, Latinamerika och Västafrika, och i mindre utsträckning i västvärlden. Det är bättre känd som en ingrediens i tvål, schampo och andra toalettartiklar. Sojaolja används ofta i salladsdressingar, margarin och icke-mejeriprodukter. Det används också för att göra ljus, kritor, målarfärger, tryckfärger och bio-diesel.

fördelar

Sojaolja är låg halt av mättat fett och innehåller inget kolesterol, socker eller natrium. Dessutom är det hög på antioxidanter. Palmolja har ingen kolesterol, natrium eller socker, men är mycket hög i mättat fett.


  

Kommentar