Homeopatiska örter för katter med diarré

March 1

Homeopatiska örter för katter med diarré


Katter får diarré för en mängd olika skäl. Vissa katter har känsliga magar och reagerar på stress eller en förändring av kosten. Andra har ett tillstånd som colon irritabile, vilket gör diarré ett pågående problem. Homeopatiska örter kan hjälpa dig att bekämpa din katts diarré och lindra dess obehag.

Slippery Elm

Bark från den hala almen innehåller algblomningen, som efter torkning, pulverform och blandas med vatten blir gelliknande och rockar och lugnar matsmältningssystemet. Enligt veterinären Jean Hofve, är det säkert och giftfri för katter. Ge drabbade katter 1/4 tsk. hala elm pulver med kallt vatten för varje 10 pund. av vikten.

I "The New Natural Cat" Anitra Frazier ger ett recept för hala alm sirap. Placera 1/2 kopp kallt vatten och 1 tsk. av hal alm pulver i en kastrull. Piska som den kommer till en koka och sedan svalna och kyla. Ge en tsk. till katten före varje måltid för att bekämpa diarré.

Lakrits

Lakrits främjar välbefinnande i tarmen genom att öka blodflödet och minskar muskelspänningar. Deglycyrrhizinated lakrits är ett utdrag ur lakrits som är mer allmänt används eftersom den inte har biverkningar på binjurarna som rak lakrits gör. Kastrerade katter verkar inte ha adrenal biverkningar som icke kastrerade katter gör, så använd endera formen på dem.

Följ rekommendationerna från din veterinär när du använder lakrits. Om du använder en over-the-counter tillägg, följ anvisningarna på flaskan eftersom de kommer i olika koncentrationer.

andra örter

Det finns flera andra homeopatiska örter som hjälper katter med diarré. De flesta kommer blandas i formler, så att de arbetar tillsammans för bättre effektivitet. Kamomill är ett exempel på en homeopatisk ört som bekämpar diarré. Den stöder kattens immunförsvar och hjälper till med inflammation. Rådgör med din veterinär för andra alternativ.


  

Kommentar