Västerländska kläder i 1800-talet

August 13

När man tänker på det västra på 1800-talet, är chansen att du funderar på pionjärerna, Oregon Trail, Gold Rush och cowboys. Kläder för män under denna period fokuserat ofta på funktionalitet. Många pionjär kvinnor var tvungen att arbeta sitt eget land och gjorde sig av med korsetter, medan kvinnor som underhöll i salonger bar knappa mode som visade upp sina siffror.

cowboys

1800-talet såg en upproret av västerut resa. Den "cowboy" dök upp, sätta upp och arbetar på boskapsrancher i den västra delen av landet. Klädsel av en cowboy var enkel och funktionell. Plain, bomullsskjortor som knäppt upptill tillät andas komfort i utomhusaktiviteter. Cowboy hattar med breda brätten tillåts för skydd i en tid som saknade solkräm och solglasögon. Denim tyg bäras som jeans som en hårdare yttre än traditionella byxor, skyddar mot mindre repor och varar längre, vilket gav en ekonomisk klädesplagg. Cowboy stövlar gjorda av läder bidragit till att skydda fötterna från väta och vattenpölar. Läderchaps var en typ av skydd bäras ovanpå byxor och täckte den främre delen av benen. Bälten med en pistol hölster höll upp käkar och byxor och gav en hands-free sätt att bära en pistol vid alla tidpunkter.

Pioneer Kvinnor

Kvinnor på den nya gränsen, som bor i ojämn terräng, hade ingen användning för vackra tyger eller korsetter. De hade enkla, bomullsklänningar som utökade ner till anklarna, oftast klädd en underkjol (en tunn bomull kjol) under. Kvinnor bar motorhuvar som hade en brädden sträcker sig över pannan, att skydda sina ögon och ansikten från solen och damm. Kvinnor bar förkläden hemma under tillagning och rengöring för att skydda deras klänningar från smuts. De bar stövlar gjorda av tunt skinn som knytas upp flera inches över sina vrister. Fler kjolar tillsattes i kallare väder.

Painted Ladies

"Painted Lady" var en term som används för att beskriva en kvinna som arbetade i en bordell under tidsperioden. Houses of dåligt rykte vuxit upp i västvärlden att tjäna män vars hårt arbetande livsstil berövade dem sällskap med kvinnor. Målade damer hittades i salonger och antagit mer attraktiv, kvinnlig klädsel för att locka män. De arbetar ofta långa eller korta kjolar (för att visa upp sina ben) av draperad siden. De bar strumpor enligt deras kjolar och ovanpå de skulle ofta ha bara en korsett som visade upp sina axlar och toppar sina bröst.

affärs Män

Inte varje människa i västvärlden var guldvaskning eller arbetar på en boskapsranch. Som städer dök upp, affärsmän kom att köra leverans butiker och salonger. Dessa män hade inget behov av käkar eller cowboystövlar. Istället hade de byxor, jackor och västar gjorda av ull eller bomull. Underneath var deras skjortor i vit bomull. De hade en typ av "västerländsk fluga" som var en tunn bit tyg eller band knutet i en rosett i nacken, med långa svansar som hängde ned flera inches under fören. Dessa män hade fortfarande läderbälten med pistol hölster, för att skydda sig mot våld av tidsperioden. När utanför, tog på sig de cowboyhattar.


  

Kommentar