Hur man Pop Popcorn på Spishäll

May 20

Spis-top popcorn har en smak mycket annorlunda än den för mikrovågsugn eller luft poppade majsen. När betraktas som en gammaldags sätt att pop corn, är denna typ av knäppande gör comeback. Det är inte så svårt att göra och när du prova det, kommer du antagligen att vilja det om och om igen.

Instruktioner

1 Det viktigaste att komma ihåg om säden själv är färskhet. Ju äldre majs, torrare insidan av kärnan kommer att få. Det inre fukt är det expanderar i värmen och leder kärnan att explodera, så fräschare majs, desto färre unpopped kärnor. Du vill också att välja en olja som har en hög rök punkt. Olivolja är ett dåligt val, eftersom det röker på en mycket låg temperatur. Canolaolja är en perfekt kandidat eftersom den kan upphettas till en mycket hög temperatur och som inte förlänar några smaker.

2 Sätt rapsolja i såsen potten över medelhög värme. När oljan är skimrande, tillsätt popcornkärnor och jiggle potten för att fördela jämnt. Låt majs värme, ostört, på spisen. När de första kärn poppar, är det dags att börja röra sig igen.

3 Ta av locket och täcka grytan på spisen omedelbart. Börja skaka potten fram och tillbaka försiktigt. Kärnorna bör börja popping i snabb följd. Majoriteten kommer att dyka inom 3 minuter eller så. När knäppande börjar sakta, Sänk värmen samtidigt som man fortsätter att skaka potten för de senaste kärnor till pop. När det finns en paus längre än 4 eller 5 sekunder mellan varje pop, ta bort från spisen och häll popcornen i den närliggande skål.

4 Krydda popcorn med salt omedelbart. Mindre är mer. Använd en tesked eller två att starta, sedan lägga till fler om det behövs. Färsk riven parmesanost är ett utmärkt topper också, som är färsk svartpeppar.


  

Kommentar