Vilka olika typer av Taco kan jag göra?

July 4

Vilka olika typer av Taco kan jag göra?


Även om de har sitt ursprung i Mexiko, har tacos blivit en favorit måltid i hela Nordamerika. Diners kan välja mjöl eller majs tortillas och en oändlig variation av fyllningar, som alla kan framställas på otaliga sätt. Du kan använda olika styckningsdelar av nötkött, till exempel, för att skapa helt olika tacos. Lägg till dina favorit garnering och middag är klar.

Nötkött, kyckling och fläsk

Nötkött nedskärningar och fläsk är traditionella taco fyllningar hela Mexiko, medan kyckling och köttfärs är mer populär i USA. För att skapa en Tex-Mex stil måltid, lägga till grillad kyckling eller kryddat köttfärs till mjuka flour tortillas. Inkludera riven ost, tärnade tomater, sallad, salsa och gräddfil som kryddor. För en mer äkta mexikanska taco använder corn tortillas. Värm dem i en stekpanna på låg värme. Grilla en stor sänkning av marinerad fläsk eller nötkött, såsom en gris eller nötkött rumpa, och skär i små bitar när du är klar. Lägg köttet på tortillas och garnera med hackad koriander, lök, lime, ananas och salsa.

Skaldjur

Fisk tacos har sitt ursprung i Ensenada, Mexiko, men kan nu hittas i hela västkusten, inklusive Kalifornien, Washington och hela Mexikos Baja region. Du kan grilla eller steka någon typ av mild, vit fisk, såsom tilapia eller torsk. De flesta stekt versioner använder en tempura-stil smet. Topp taco med kål, pico de gallo och en syrlig majonnäs eller gräddfil baserad sås.

Vegetarian

Tacos behöver inte innehålla kött vara välsmakande. Istället för att använda vegetariska livsmedel som kryddor, använda dem för att fylla tortillas. Du kan lägga till grillad eller rå lök, rädisor, koriander, salsa, ost, kål, sallad, ananas, tomat, gräddfil eller någon annan av dina favorit fyllningar. Grill grönsaker, som aubergine, zucchini och paprika, för att göra en rejäl vegetarisk taco.

Taquitos och Flautas

Taquitos och flautas är nära besläktade och mycket vanliga i Mexiko. Tacquitos är majstortillas fyllda med kött eller ost, rullas upp och friterad. Flautas är desamma, förutom att de består av mjöl tortillas i stället för majs. Använd någon fyller du göra tacquitos eller flautas, men ingredienser som bör stanna kall, som tomater eller gräddfil, fungerar bäst när den tillsätts som en krydda efter stekning. Dessa fungerar särskilt bra som en plockmat eller aptitretare.


  

Kommentar