Hur man gör Easy ugnsrostad potatis

February 18

Hur man gör Easy ugnsrostad potatis


Potatis är en lättillgänglig stärkelse grönsak som används i en mängd olika rätter, inklusive traditionella amerikanska, irländska och franska. Denna så kallade basföda ofta ges en stödjande roll avrundning ut rostad kalkon eller kyckling recept, eller som en medhjälpare till hamburgare (i form av pommes frites naturligtvis). Ändå är en maträtt som är förvånansvärt enkel att göra, men mycket gott att äta, klassiska ugnsrostad potatis.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 450 F. När ugnen förvärmning, tvätta varje potatis med varmt vatten och skrubba det med händerna för att få bort eventuell extra smuts.

2 Skär varje potatis i grova kvartal och skivor med kniv, blanda upp varje snitt för att ge en mängd olika texturer i hela skålen.

3 Gnid botten av en bakform med smör, sedan placera resten i mitten av pannan. Placera varje potatis bit i pannan.

4 Droppa olivolja över hela potatisen. Strö salt, peppar, paprika, och din favorit extra krydda över hela potatisen.

5 Placera bakplåt fullt av beredda potatis i den uppvärmda ugnen. Ställ in timern på 30 minuter. När timern är klar, dra pannan ur ugnen, testa potatisen är mjuk genom att peta en med en gaffel, och ställ åt sidan i 10 minuter för att kyla potatisen.

Tips

  • Tillsätt flera kvistar färsk rosmarin och flera klyftor skalad vitlök till din potatis att lägga till en välsmakande spark till skålen.
  • Kasta potatis som luktar, och skära åtminstone en tum runt några svarta fläckar i potatisen innan resten. Äta mögliga potatis kan orsaka matförgiftning.

  

Kommentar