Hur man bevarar sillfiléerna

January 18

Sill finns i många stora saltvatten organ över hela världen och är en stor livsmedelsindustrins. Sill är en välsmakande salt fisk fylld med många viktiga näringsämnen som är nödvändiga för god hälsa och lågt kolesterol. Det är en stapelvara i Baltikum och Skandinavien där det används som en ingrediens i en mängd olika nationella rätter.

Instruktioner

1 Tvätta sill noggrant under rinnande kallt vatten och lägg den på en skärbräda.

2 Ta bort huvudet med en vass kniv och ta bort ben och svans. Försök att få så många av de små benen ut som möjligt med hjälp av en fisk urbening kniv. Tvätta skärbräda ordentligt när du är klar.

3 Placera filéerna i en stor skål och täck med mycket kallt vatten. Byt vatten varannan timme under en 12-timmarsperiod.

4 Ta fisken ur vattnet och skölj noggrant. Placera dem på en ren skärbräda.

5 Skär fisken i strimlor. Lägg fiskremsor i en grund glas ugnsform Blanda i en skål eller behållare en kopp vinäger och 2/3 koppar socker och rör om ordentligt.

6 Lägg till två lagerblad, hela rödlök skivad, sju pepparkorn och sju klyftor till vinet blandning. Häll blandningen över fisken. Låt sitta i lest 10 timmar före servering. Detta är grundläggande inlagd sill och kan användas som en bas för många sillrätter. Det håller väl för två till tre veckor i kylskåp.

Tips

  • Försök att använda sill i stället för andra fiskar i recept du tycker om.
  • Om du ger sill som du inlagd hemma som en gåva se till att märka burken med begagnade ingredienser för att förhindra allergiska reaktioner.

  

Kommentar