De tio frisk Ersättande gräddfil

May 7

De tio frisk Ersättande gräddfil


Gräddfil är en välsmakande Förutom potatis, chips, sallader, men det rymmer en punch när det gäller fett och kalorier. Två matskedar gräddfil - eller en generös klick - innehåller 61 halv kalorier, cirka 6 g fett, 1 g kolhydrater och mindre än 1 g protein. Lyckligtvis finns det många alternativ till gräddfil som inte offra smak för näring. Vissa är substitut för smak och konsistens av gräddfil medan andra är kryddade alternativ till att använda gräddfil på potatis, nachos och andra livsmedel.

Plain Nonfat Yoghurt

Vanlig fettfri yoghurt gör ett bra substitut för gräddfil när den används i bakning eller med andra ingredienser med smaker som den kan absorbera. Sin egen smak är något syrlig men mindre än gräddfil. En 2-msk. tjänstgör har cirka 17 kalorier, ca 2 1/2 g kolhydrater och 2 g protein (alla mätningar har avrundats till närmaste 1/2 g).

kvark Cheese

Quark är en europeisk ost som antingen kan vara mjuk och fast eller tjock och krämig. Den tjocka och krämig slag är närmare smak och konsistens av gräddfil än lowfat yoghurt. Quark är traditionellt hel-mjölkbaserade, men mager och fettfri mjölk versioner finns tillgängliga från företag som Appel Farms. Två matskedar nonfat Quark har ca 9 kalorier, 1/2 g kolhydrater och 2 g protein.

Keso, mjölk och citron

Detta gräddfil substitut efterlyser ingredienser du kanske redan har på handen. Blanda en kopp fettfri keso med 1 msk. skummjölk och 2 msk. citron juice. En 2-msk. portion innehåller cirka 26 kalorier, 1 g kolhydrater och 3 1/2 g protein.

Silken Tofu

Puré Acta tofu i en mixer eller matberedare för att göra en vegetarisk och vegan-vänlig gräddfil substitut som är också full av protein. Det motsvarar 2 msk. gräddfil är ca 1 1/2 oz. tofu. En portion denna storlek innehåller ca 24 kalorier, 1 g fett, 1 g kolhydrater och 2 g protein.

Grekisk yoghurt

Grekisk yoghurt är en tjock, mycket syrlig yoghurt tillverkad av fårmjölk. Kommersiellt kan det hänvisa till någon extra tjock yoghurt. En 2-msk. servering av vanlig grekisk yoghurt innehåller ca 10 kalorier, 1 g kolhydrater, och 2 g protein.

soja Yoghurt

Soja yoghurt är en annan yoghurt substitut för gräddfil, men till skillnad från mjölkbaserade yoghurt, kan sojaprotein hjälpa till att minska skadliga LDL-kolesterolet. Två matskedar innehåller 31 kalorier, 1/2 g fett, 5 g kolhydrater och 1 g protein.

Guacamole

Avokado är naturligtvis bra för dig eftersom de innehåller E-vitamin, antioxidanter och hjärtvänlig enkelomättat fett. När pureed med andra ingredienser som lök, chilipeppar och limejuice, gör de en mjuk och kryddig guacamole som kan serveras med samma mat som du normalt skulle klä med gräddfil som nachos och sallader. Dess healthfulness beror på receptet, men två matskedar vanligt avokado innehåller cirka 29 kalorier, 3 g fett, en halv g kolhydrater och halv g protein.

Hummus

Hummus är en krämig spridning gjord av mosade kikärter och tahini, eller sesamfrö pasta. Det är populärt i grekiska och Mellanöstern dieter och det kan ha många användningsområden, bland annat som ett dopp för grönsaker och kex, en fyllning för smörgåsar och en toppning för soppor. Liksom guacamole, det helsa hummus beror på receptet. För referens, 2 msk. kikärter plus 1/2 msk. tahini innehåller ca 95 kalorier, 6 g fett och 8 g kolhydrater. Det låter kanske inte alla som friska men det lilla servering förpackningar också mer än 3 g protein.

Svarta bönor

Mosad svarta bönor kan läggas till soppor och grytor att tjockna dem eller i kombination med hackad lök, vitlök och tomater för att göra en enkel fest dopp. Två matskedar svarta bönor innehåller 39 kalorier, 2 g fett, 4 g kolhydrater och en halv g protein.

Baba ghanouj

Baba ghanouj (uttalas baba ganoosh) är en annan USA Mellanöstern favorit som även fungerar som ett chip och vegetabilisk dip eller en pitabröd smörgås fyllning. Den är gjord med tahini som hummus men det är baserat med aubergine istället för kikärter. En 2-msk. servering av aubergine plus 1/2 msk. tahini innehåller ca 53 kalorier, 4 1/2 g fett, 3 g kolhydrater och 2 g protein. Lägg lök, koriander och vitlök för att göra en kryddig baba ghanouj.


  

Kommentar