Hem botemedel mot Melanin Ställen

May 16

Hem botemedel mot Melanin Ställen


Oavsett om du är gammal eller ung, kan du drabbas av mörka fläckar på huden från överdriven melaninproduktion på grund av hormonell obalans, solexponering, vitaminbrist, medicinska störningar eller stress. Dessa ibland fula pigmentfläckar kan variera i storlek och läge, vanligtvis förekommer på områden som får mest solexponering, som ditt ansikte och händer. Melanin är en naturligt förekommande mörkt pigment som finns i din hud och hår, som med tiden ger några naturliga förändringar i hudens pigmentering. Men det finns några huskurer för att minska oönskade melanin fläckar och hålla huden frisk.

Instruktioner

Hem rättsmedel för Melanin fläckar på ditt ansikte

1 Tvätta ansiktet med en hud ljusare rengöringsmedel, företrädesvis med naturliga ingredienser som tranbär extrakt och vitamin B5. Free Library förklarar att dessa rengöringsmedel hjälpa undertrycka produktionen av melanin som orsakar mörka fläckar.

2 Blanda havregryn, tomatjuice och ostmassa tillsammans och tillämpa den på ditt ansikte. Låt blandningen i 20 minuter och skölj sedan bort det för att hjälpa till att lätta mörka fläckar.

3 Skär en citron på mitten och gnid saften över ansiktet för att lysa melaninfläckar, eller skära en bit av en Aloe Vera på längden och gnida sin saft över ansiktet för ett liknande resultat. Om du har vitamin E olja hemma, kan du använda detta i ansiktet samt för att minska missfärgning.

4 Blöt fyra mandlar i vatten över natten och mala det till en pasta nästa dag. Applicera pastan direkt till melanin fläckar och lämna den på natten för att hjälpa till med blekning. Tvätta bort det med kallt vatten på morgonen.

5 Applicera en hög SPF solskyddsmedel i ansiktet för att förhindra melanin pigmentfläckar bildas.

Hem rättsmedel för Melanin fläckar på händer och ben

6 Grind några myntablad och blanda dem med vatten för att bilda en pasta. Applicera pastan till melanin fläckar på händerna. Lämna det på i 15 minuter och skölj sedan bort det för att bidra till att minska mörka pigmentering.

7 Blanda ett par droppar limejuice med gurkmeja och applicera blandningen till melanin fläckar på benen för att lätta effekter.

8 Applicera en hög solskyddsfaktor solskyddsmedel till dina händer, ben och andra utsatta hudpartier att förhindra melanin pigmentfläckar bildas.

Tips

  • Huskurer rekommenderar vistas hydrerad med mycket vatten, äta färsk frukt och grönsaker och ta en daglig vitamintillskott för att förhindra oönskad pigmentering och bibehålla frisk hud. Du kan också använda en ljusnande gel eller kräm för att utrota melanin fläckar. Enligt The Free Library, ingredienser i dessa geler och krämer som L-mjölksyra, glykolsyra och Kojic syra hjälp trycka melaninproduktionen och lätta befintliga platser.
  • Om du har allvarliga mörka melanin fläckar eller prickar som inte bleknar med behandling, bör du konsultera en läkare. Försök att undvika starka kemikalier som kan bleka eller negativt påverka din hud. För en mer dramatisk resultat, men föreslår Free Library en kemisk peeling som tar bort det översta lagret av huden där åldersfläckar är bosatta.

  

Kommentar