Hur man bestämmer hund aveln med Hundarnas Heritage XL Test

May 19

De flesta ägare av blandade hundar kan bara gissa på vilken ras deras hund kan vara, baserat på utseende och temperament. Dock har de senaste tester blir tillgängliga för ägare som undersöker hund DNA och kommer att kunna berätta vad föder göra upp ditt djur. Hundarnas Heritage XL är en typ som testar över 100 stora raser i USA.

Instruktioner

1 Köp testkitet. Hundarnas Heritage XL testet finns på en mängd olika online-butiker samt på deras hemsida nedan. Testet kommer att innehålla ett datablad, prov formuläret, en DNA-kindbomullstopp samling borste, instruktioner om att samla in DNA-prov och en förbetald retur mailer.

2 Genomför testet. Först komplettera informationen på prov formuläret för att återgå till labbet. Innan du utför DNA-testet, se till att ditt husdjur inte har ätit i den sista halvtimmen, därefter före ge test inspektera hundens mun för matrester. Det är viktigt att kunna samla tillräckligt av ett prov av kindceller, och inte ha det kontaminerade med mat skräp. Skriv hundens namn på omslaget av kinden pinnen och sedan öppna upp kindbomullstopp. Kontrollen pinne har borst. Du kommer att behöva hålla hundens huvud, ta kinden stuss och placera den i hundens mun, rotera det så att borsten är vända bort från hundens tänder. Gnid borstförsedda huvudet mot din hunds kind 20 sekunder för att vara säker på att du har en tillräckligt bra prov. När du är klar, placera pinnen tillbaka i omslag och tillbaka via vanlig USPS tillsammans med provet formuläret.

3 Lab testar DNA-provet. En du har skickat resultaten tillbaka till MMI laboratoriet kommer labbet börja testa resultaten. Det tar normalt 4-6 veckor innan du får dina resultat tillbaka. Detta beror på labbet kör DNA-provet 10 gånger innan du försöker att matcha den till 100 raser i deras system. Om laboratoriet anser att det inte fick en tillräckligt bra kontroll prov första gången kommer de att skicka en annan kontroll pinnen till dig, men återigen, som kommer att ta ytterligare 4-6 veckor för resultat.

4 emot och tolka resultaten. Dina resultat kommer att delas in i tre kategorier. Primär är rasen som din hund kommer att innehålla en majoritet av. Men de flesta blandade hundar inte har en primär om inte en av sina föräldrar är en renrasig. Sekundär visar vilka raser är igenkännbara i hundens DNA. Dessa raser kan ha ett starkt inflytande på din hunds utseende eller temperament. Den sista kategorin är "i mixen", som är hundraser som din hunds DNA visar spårmängder av.


  

Kommentar