Hur man skapar en karta

March 25

Kartor är mycket användbara verktyg för resor och byggplanering, både globalt och även i din bakgård. Enligt British Broadcasting Corporation (BBC) har kartor använts i tusentals år för att hjälpa människor att ta sig från en plats till en annan. Även med moderna, digitala anpassningar som Google Maps och geografiska informationssystem (GIS) teknik, är fortfarande viktigt för många individer traditionell kartläggning. Om du behöver skapa en exakt karta, kan processen vara ganska enkel med några enkla steg.

Instruktioner

1 Skaffa en stor bit papper --- ju större desto bättre. Medan en större karta kan vara mer tidskrävande att skapa, kommer det att vara mer exakt. George Mason University historia Matters hemsida tyder på att skala kan "snedvrida funktioner på en karta. När stora områden visas (en småskalig karta) potentialen för distorsion är bra." En större karta kommer att rymma en större skala snarare än klämma in detaljerade punkter i ett litet utrymme med en mindre skala.

2 Bestäm en lätt representerade verbal skala. En verbal skala är avståndet på kartan som är lika med avståndet på marken. Enligt Mark McNaught, docent i geologi vid Mount Union College, är en verbal skala "den enklaste formen av kartans skala", skriven i en "1 tum = X" -format. Använd den största skala som dina papper kommer att rymma, till exempel, är en "1 tum = 3 fot" skala större än en "1 tum = 5 fot" skala eftersom de mappade poster som inte behöver krympas så mycket för att passa en tum = 3 fot skala.

3 Skapa en enkel att följa karta nyckel. Täcka alla möjliga baser i din nyckel. Förvänta dig inte någon läser din karta att veta att den blå-skuggade området representerar vatten eller att en grön prick står för ett träd; du måste ange sådana viktiga detaljer i din nyckel. Färgerna och grafiska representationer du använder är helt upp till dig, men allt skall registreras i en nyckel för att underlätta karta läsbarhet.

4 Lätt dra ett rutnät på papper med en penna och linjal. Ett rutnät kommer att ge mer exakt kartläggning. Om du vet att varje tum representerar ett visst avstånd, vilket skapar ett rutnät i inches låter dig bättre visualisera skala och kartlägga detta. Om du inte vill ha en permanent rutnät, kan du radera den när du är klar.

5 Konvertera dina verkliga mätningar lämplig skala, och dra föremål på papperet. Konvertering med en verbal skala är relativt enkelt med hjälp av några grundläggande matematik. Låt oss säga att du använder en "1 tum = X fötter" skala. Om du mäter något och bestämma att det är "Y" fot lång, kan du räkna ut sin skalade längd i inches genom att dividera "Y" med "X" För en "1 tum = 3 fot" skala, skulle du bestämma den skalade längden av en 4,5-fots objekt genom att dela 4,5 med 3 --- det resulterande antalet talar om att objektet ska vara 1,5 inches lång på skalas kartan.


  

Kommentar