Olika raser av Cockatiels

April 28Cockatiels är populära husdjur. De är lätta att hålla, billig och mild. Vilda nymfparakiter är australiska infödda, men sällskapsfåglar härstammar från dem uppfödda i fångenskap i många generationer. Cockatiels är lätta att odla och uppfödare har utvecklat många färgvarianter som skiljer sig från den vilda fågel färgning av grå kropp, gula kinder med en orange fläck och vita ving fläckar.

Sex-Bestämd Coloring

Vid normal eller vildtyp färg, kan du se skillnad mellan en manlig och kvinnlig fågel av mängden gulfärgning på sina kinder. Manliga fåglar har en större gul lapp. Fåglarna utvecklar inte detta fram till omkring sex till åtta månaders ålder, dock. En fågel med mindre gult på sina kinder kan antingen vara en kvinnlig fågel eller en juvenil.

färgvarianter

Uppfödare klassificera cockatiels enligt färg och mönster. Det finns några fåglar som saknar alla mörka pigment, såsom lutino och albino, och andra som bara saknar mörka pigment i vissa delar av sina fjädrar. Dessa kallas pieds. Helst bör pieds ha symmetrisk mönstring och ungefär 25 procent mörka fjädrar. Pärlor "fjädrar har en tandad effekt. Endast honorna behålla denna mönstring i vuxen ålder.

GOUACHE

Uppfödare klassificera vissa sorter beroende på deras kroppsfärg. Dessa typer är cinammon, träda, recessiv silver, smaragd, och tenn. Tenn är den senaste färg sort. Smaragd fåglar är faktiskt inte grön. Detta är inte möjligt i nymfer. Effekten beror på hur grå fjädrar overlay gula. Vissa fåglar har röda ögon, såsom träda och recessiva silver. Cinammons har plommon ögon vid födseln som mörknar när de blir äldre.

Face färg

Färgen och mönster i ansiktet avgör vissa typer. Dominant gul kind, whiteface, pastelface, creamface och goldcheek faller in i denna kategori. Dominerande gul kind har en gul snarare än en orange fläck. De andra sorter saknar några av den gula pigment som färga kinderna av normal typ, vilket ger en blekare ansikte. Dessa fåglar har mörkare än genomsnittet fjädrar på deras kroppar, som kontrasterar mot deras ansikten och vita ving fläckar.


  

Kommentar