Kändis frisyrer av 1940-talet

September 21

Kändis frisyrer av 1940-talet


På grund av andra världskriget, 1940-talet var tuffa tider för många människor. Även mode var det sista på många människors sinnen, de rika eliten fortsatte att sträva efter mode och nya stilar. Unga kvinnor lära sig stilar från populära skådespelerskor av tiden som Veronica Lake, Rita Hayworth och Betty Page. Olika frisyrer framkommit under 1940-talet, som fortsätter att användas av kvinnor i dag.

Tittut

Veronica Lake långa blonda hår var en symbol för kvinnlighet och skönhet på vita duken. Bär hennes hår rakt, med stora lockar i ändarna, skulle hennes långa böjda lugg täcker hennes ögon ibland, vilket är hur frisyr fick sitt namn. Denna stil fortsätter att användas idag, eftersom det är elegant och modern.

Victory Roll

Denna curl kallades också sido omvänd rullen, som var en luft manöver under strid. Denna stil var tidsödande och krävde rullar eller stift lockar i en kvinnas hår över natten. Rullarna togs ut på morgonen, men håret var inte borstat. De stora lockar var uppsatt som stilen slutfördes. Victory rullar ofta bärs av starlets vid tilldelning visar eller soaréer.

page

Under 1940-talet, stjärnor som Rita Hayworth var kända för att skiljas sitt hår på båda sidor, i stället för en mittdel. Detta, tillsammans med lockar, är vad som gjorde en pagefrisyr stil. Den page var en stil som passade kväll hattar, vilket gjorde det ett bra val för festkläder. Lugg kan något upphöjda och fästs på sidan av huvudet. Även stift används för att hålla håret ner, ha lite frizz eller kroppen till håret ger det mer stil.


  

Kommentar