Ginseng te Recept

April 27

Ginseng te Recept


Ginseng, även känd som Panax eller asiatisk ginseng, är en av de äldsta medicinalväxter som människan känner till. Roten har använts under tusentals år för att behandla sådana sjukdomar som trötthet, stress, dålig mental koncentration, diabetes och till och med impotens. I västvärlden idag, är ginseng oftast används för att förbättra minne och energinivåer. Det är oftast konsumeras i form av kapslar eller göras till ginseng te.

Grundläggande ginseng te

För att göra den mest grundläggande formen av ginseng te, kan du använda färsk eller torkad ginseng rot. Om du använder färska, använda två teskedar skivade i tunna strimlor eller, om du använder torkade, en tesked. Placera ginsengroten i ett glas eller keramik kastrull och täck med två koppar vatten. Koka på medelhög värme; sedan minska till medel låg. Låt blandningen sjuda i 10 till 15 minuter Sila genom en finmaskig sil i en ren kaffemuggar. Lägga till lite socker eller honung kommer att göra te mer välsmakande men är inte nödvändigt.

Citrongräs ginseng te

Ginseng te smak förstärks av den subtila smaken av citrongräs. Om du vanligtvis inte gillar ginseng te, kan du fortfarande njuta av detta recept. Lägg först till en tsk torkad eller två teskedar färsk ginseng rot till en 2-liter glas eller keramik kastrull. Täck med två koppar vatten och tillsätt en tsk torkad eller två teskedar färsk citrongräs, en kanelstång och två matskedar strösocker. Kanel och / eller socker är valfria, men de kommer att sockra te avsevärt.

Låt blandningen till en rullande koka på medelhög värme; sedan minska till medel låg. Låt det sjuda i 10 till 15 minuter, sila genom en sil i en rent dricksvatten och servera. Garnera med en citronskiva, om så önskas, för en extra explosion av citronsmak. Citrongräs ginseng te kan serveras varm eller kyld på is.

Iced Ginseng Spice Tea

Detta recept ger ca två liter av iced ginseng krydda te och är lämplig för lagring i en kanna i kylskåpet. Det är starkt kryddad, men någon av ingredienserna kan modifieras för att passa individuella smaker. För att göra, kombinera åtta koppar kallt vatten, åtta torkade kardemummakapslar, sex torkade hela kryddnejlikor, två kanelstänger och en torkad stjärnanis pod i en stor kastrull. Låt blandningen till en koka på medelhög värme; sedan bort från värmen helt.

Lägg åtta teskedar torkad eller sexton teskedar färsk ginseng rot. Låt te dra i 5 till 10 minuter och sila genom en finmaskig sil i en ren kanna som rymmer minst två liter vätska. När teet har svalnat till rumstemperatur, placera kannan i kylskåp och kyla i flera timmar. Servera ginseng te över is och garnera med marken kanel, om så önskas. Store kyld i upp till två dagar innan du slänger all oanvänd.

Försiktighetsåtgärder

Innan du gör ditt eget ginseng te, se till att rådfråga en kvalificerad läkare eller naturläkemedel läkare att se till att det är säkert för dig. Även i allmänhet säkra för kortsiktiga livsmedel, kan ginseng reagera med vissa läkemedel eller befintliga förhållanden. Undvika när gravid eller ammar, och tar inte längre än tre månader kontinuerligt. Ginseng bör inte tas tillsammans med andra örter som stimulerar nervsystemet eller med orala diabetes mediciner.


  

Kommentar