Olika typer av doseringsskedar

July 20

Mäta skedar, som används för att mäta små mängder av ingredienser, är bland de viktigaste verktygen i ett kök. De flesta kockar har en favorit uppsättning mäta skedar och åtminstone en extra uppsättning undanstoppad i en låda. Doseringsskedar finns i en mängd olika typer och stilar, och är till stor del en fråga om personlig preferens. De finns i graderade storlekar från 1/8 av en matsked till en matsked.

Rostfritt stål Mäta skedar

Rostfritt stål är en av de mer populära material för att mäta skedar. mäta skedar i rostfritt stål är hållbara och långvariga, och kommer alltid att se professionell. De kommer att behålla sin form, vilket garanterar att de kommer att fortsätta att vara korrekt över tiden. De är lätta att rengöra och robust nog att tåla värme och tung användning.

Plast mäta skedar

Plast doseringsskedar är inte alltid ett bra val eftersom de inte är robust nog att hålla upp till intensiv matlagning, de är lätta och inte lika hållbart som rostfritt stål. Men plast doseringsskedar är billiga och lätta att rengöra, vilket gör dem ett bra val för nybörjare eller enstaka kock. Att mäta skedar konstruerade av tunga plast blir mer hållbara och långvariga.

Trä mäta skedar

Trä mäta skedar, medan inte lika vanligt som rostfritt stål eller plast mäta skedar, är robust och attraktiv. Det är viktigt att vara extra försiktig när du tvättar trä mäta skedar, eftersom små matrester kan fastna i träet, vilket kan låta bakterier att utvecklas. Trä doseringsskedar är ofta antikviteter och används mer som dekoration än för faktiska matlagning.

Svart mäta skedar

Svart doseringsskedar i allmänhet tillverkade av plast, och de är inte lika användbar för en upptagen kök eller en kock som gör en hel del mätning, såsom en bagare. Deras primära fördel är för mätning av ljusfärgade substanser såsom socker eller mjöl eftersom nivån är lätt att se. De är också till hjälp för synskadade eftersom de är oftast märkta med stora, röda siffror.

Dekorativa mäta skedar

Dekorativa doseringsskedar är inte avsedda för matlagning, och ofta har en krok så att de kan visas på en köksvägg. Hjärtformade dekorativa skedar används ofta vid bröllop och sedan sparas som en familjeklenod. Dekorativa teskedar är ofta gjorda av guld, silver eller tenn och finns i en mängd olika former, inklusive fjärilar och änglar.


  

Kommentar