Fakta Om Copper Ormar

May 26

Fakta Om Copper Ormar


Den Copperhead är en giftig näsgropsormens hemma i USA fördelade över hela östra och centrala delarna av landet, kan fem underarter av Copperhead hittas: den norra, södra, Osage, bredbandiga och trans-Pecos sorter. Ormarna är alla lika farlig och liknande i utseende, med bara några fysiska och geografiska variationer.

Beskrivning

Alla Copperarter växa till mellan 2 och 3 fot i längd och har en gråbrun till rosa kroppen färg med mörkare tvärgående remmarna. Den norra Copper s märkning är mörkare än de i södra sorten. Den bredbandiga Copperhead har samma färg men tjockare tvärgående remmarna än den norra. Både trans Pecos och Osage Copperheads har tunna vita linjer mellan markeringarna. Alla underarter har igenkännbar kopparfärgad huvud. I sydstatssympatisörar, honor och hanar är identiska och inte varierar i storlek.

Habitat och Range

Copperheads kan hittas i en mängd olika markbaserade och våtmarksmiljöer och är anpassningsbar. Den norra Copperhead bor längs ostkusten, med undantag för Florida, och så långt västerut som Iowa och Missouri. Den södra Copperhead kan hittas längs sydstaterna från Florida till Texas och så långt norrut som Illinois. Osage bor i de centrala stater, såsom Oklahoma, Nebraska och Kansas. Trans-Pecos finns bara i delstaten Texas. Den bredbandiga är hemma i Texas, Oklahoma och Kansas.

Diet

Copperheads är bakhåll rovdjur väntar på byte att vandra genom nära nog och sedan slå och bita. Den Copperhead tenderar att låta djuren sedan rinna av att dö, snarare än hålla fast vid en kämpande gnagare som kan bita eller skrapa dem. Ormen spårar sitt byte av doft och finner det döda och redo att äta. Copperheads kommer också att använda sina gula svansar som en maskliknande lockbete för amfibier, frestande dem nära. Små däggdjur, reptiler och amfibier är vanliga byten. Den Copperheads gift är hemolytiska och orsakar kraftiga blödningar.

Livscykel

Parningssäsongen börjar i allmänhet strax efter ormarna vakna från viloläge, med hanar söker sig kvinnor genom att använda sina tungor för att detektera feromoner. Efter parning, ruvar honan äggen internt mellan tre och nio månader före förlossningen så småningom levande ungar. Copper kullar består av mellan två och 10 avkommor, som är redo att försvara sig från födseln med full huggtänder och potent gift. De unga ormar är mellan 7 och 10 inches vid födseln och kan leva i genomsnitt vara 18 år gammal i vilt tillstånd.


  

Kommentar