Hur man rengör grus i ett akvarium

April 7

Hur man rengör grus i ett akvarium


Akvarier lita på grus eller sand, inte bara för att skapa en attraktiv substrat för tanken, men också för att ge plats för nyttiga bakterier att föröka sig, liksom skrymslen och vrår där oattraktiva fiskavfall kan ligga osedda. Kräver dock en frisk tank ren grus eller annars avfall och andra skadliga kemikalier kan bygga upp och förorena vattnet. Rengöring grus bör vara en rutinuppgift för fisk entusiasten.

Instruktioner

1 Placera en hink på golvet fötterna direkt under akvariet.

2 Placera utsignalen från grus vakuum inuti hinken. Grus vakuum är sammansatt av ett sughuvud (ingången), som ser ut som en stor mun fäst vid ett långt rör, vars ände tjänar som utgång och där vatten drivs ut efter att sugas upp. Använd tejp för att fästa utgången på insidan av hinken så ut vatten inte spiller på golvet.

3 Öppna akvarium lock eller ta bort den för enkel åtkomst till grus. Du måste nå till botten, så att du kan behöva en pall.

4 Pumpa sughuvudet av grus vakuum under vattnet tills en sifon börjar och vattnet börjar färdas genom röret och ner i hinken.

5 Tryck och vrid grus vakuum till en plats i gruset. Grus kommer att vara för tung för att få sugas upp, men smuts, avfall och annat skräp kommer att sugas in i röret och ut in i skopan nedan.

6 Upprepa steg 5 tills du har rensat nästan varje plats av grus eller vattennivån i akvariet har minskat med ungefär en fjärdedel.

7 Ta hand om vattnet i hinken genom att spola ner ett avlopp eller toalett och skölj skopan.

8 Fyll hinken med vatten som är ungefär samma temperatur på vattnet i akvariet och lägga den rätta dosen av dechlorinator, enligt förpackningens anvisningar. Dechlorinators neutralisera klor och andra skadliga kemikalier från kranvatten.

9 Spill den deklorerade vatten i ditt akvarium.

10 Upprepa steg 8 och 9 tills du fyller tanken.

Tips

  • Du kan inte rengöra gruset utan att ta ut vatten, liksom. Se bara till att inte tömma tanken med mer än en fjärdedel eller så, som att ersätta så mycket vatten har på en gång potential att chocka din fisk.
  • Om du har växter i ditt akvarium, vara noga med att inte rycka upp dem; Försök att dammsuga gruset runt dem.

  

Kommentar