Gemensamt medicinering för hundar

April 5

Hundar ålder vid olika intervaller, beroende på ras och storlek, men nästan alla hundar så småningom kommer att lida av gemensam och höftsmärta. Tecknar din hund följeslagare lider ledvärk kan vara omärklig vid första, men kommer att bli märkbara eftersom tiden går. Håll utkik efter haltande eller gynna en tass, stelhet, rastlös sovande, svårigheter att röra eller ovilja att delta i fysiska aktiviteter han en gång haft.

orsaker

Artrit, slitage från åldrande eller effekterna efter av en skada år innan är de vanligaste orsakerna till ledvärk i djur. Hon kan också ha smärta från tidigare frakturer, cancer, höftledsdysplasi och andra degenerativa sjukdomar.

allopatiska behandlingar

Din veterinär kommer sannolikt föreslå viktminskning för överviktiga husdjur och förmodligen förskriva en icke-steroida anti inflamatory läkemedel (NSAID) för att hantera smärtan. Det första läkemedlet i valet är aspirin. Hundar brukar ta 81mgs buffrat aspirin dagligen, tillgängliga via veterinärer, specialdjuraffärer eller på droghandel (leta efter barns aspirin). Undvika enterisk aspirin, eftersom hundar inte metabolisera beläggningen effektivt, vilket lämnar aspirin för att ackumuleras i deras mag-tarmkanalen, vilket kan leda till en överdos.

Om smärtan kvarstår, kommer större hundar vara tillåtet att ta upp till 325mgs av acetylsalicylsyra dagligen under en kort tid. Vid denna dos, kommer veterinären troligen föreslå att byta till ett recept-styrka NSAID, såsom Rimadyl, Zovox eller Metacam. Biverkningar av dessa läkemedel kan omfatta aptitlöshet, kräkningar, diarré, kramper, irreversibel leverskador och till och med dödsfall.

holistiska behandlingar

Alternativa behandlingar inkluderar sjukgymnastik och massage, värmedynor, varma sovrum, daglig motion och kosttillskott. Veterinär kontor som annonserar alternativa behandlingar eller en helhetssyn kommer vanligtvis erbjuda sjukgymnastik. Större städer kan ha husdjur massörer som anges i telefonboken eller tillgängliga via veterinär remiss. Om detta inte är ett alternativ, kan du massera området själv. Börja långsamt, med lätta drag och arbeta dig att applicera fastare tryck och minska spänningarna. Sluta om din hund verkar vara i smärta. De flesta hundar tål i allmänhet massagen om det görs på ett skonsamt sätt med massor av kärlek.

Glukosamin, kondroitin och MSM

Glucosomine, kondroitin och MSM är alla användbara för ledvärk. En lämplig dos är 500mgs glukosamin, 400mgs kondroitin och 150mgs MSM. Dessa tre tillskott kombineras ofta tillsammans och finns som piller, vätska, pulver eller tuggtabletter. Detta är samma dos i en kapsel av de flesta märken som säljs för människor, som också är säkert för hundar. Stora hundar kan ha upp till tre kapslar per dag.

andra Kosttillskott

Andra användbara kosttillskott och örter inkluderar Sam-E (anti-inflammatoriska och smärtlindring), vitamin C eller grönt muskelextrakt (båda är antioxidanter och stöd reparation av brosk), Omega-3-fettsyror, upp till 1,000mgs dagligen (anti- inflammatorisk), Boswellia (förbättrar cirkulationen) och Bromelain (antiinflammatorisk). En generell regel är att ge en halv människo doseringen för stora raser, titreras ner till så lågt som en tiondel av humana dosen för små hundar. Dessa tillägg finns i veterinärmedicinska formler, men tenderar att vara dyrare när marknadsförs för husdjur. Vissa ägare föredrar att använda mänskligt kvalitet tillskott för att spara pengar och att känna sig trygga att de får en högkvalitativ produkt.


  

Kommentar