Substitut för vaniljarom

August 23

Substitut för vaniljarom


När vaniljextrakt, vaniljarom och vaniljbönor är ingenstans att finna i skafferiet väljer några andra alternativ för att ersätta den vanilj. Recept kan också stå ensam utan vanilj eller en ersättningsingrediens.

andra Extrakt

När vanilj ingår i ett recept som en primär arom, ersätta en annan typ av extrakt för att smaksätta den. Mandel extrakt, citronextrakt och kokosextrakt är bara några av alternativen. Eftersom dessa extrakt ger en märkbar förändring i smak, bara använda en om dess smak smälter väl med andra smaker i receptet.

Lönnsirap

Ersätta en lika stor mängd lönnsirap för vaniljextrakt i alla recept, enligt Diana desserter. Sirapen ger koncentrerad smak och sötma som kompletterar de flesta recept. Även ren lönnsirap är bäst, är imitation pannkaka sirap ofta smaksatt med vanilj, kola och andra smaker så att de kommer att fungera lika bra.

Alkohol

Eftersom vaniljextrakt är alkoholbaserad, sätta in en ny smaksatt alkohol för vanilj i ett recept. Vissa möjligheter inkluderar rom, kaffe smaksatt likör, Amaretto, apelsinlikör och framboise, även om du kan använda en annan typ av sprit om dess smakprofil passar med receptet.


  

Kommentar