Hur man bygger en modulär vinställ

August 26

Alla som älskar och samlar vin vet vikten av riklig, mångsidig förvaring. Upptäckten av en läcker ny årgång eller en utmärkt pris för gamla favoriter kan snabbt utöka din källare, medan en stor samling av vänner eller familj kanske bryter det lika snabbt. Dessa erfarenheter har lett till att många vinaficionados att upptäcka de oöverträffade fördelarna med modulära vin rack, som lätt kan expandera eller skala ner för att möta dina växlande behov. I själva verket, med några grundläggande material och verktyg, kan du göra en attraktiv modulär vinställ till dina exakta specifikationer.

Instruktioner

1 Virke. Klipp din styrelse i hälften (48 inches lång), sedan mäta, markera och skär en bit för att skapa fyra lika skivor, 12 inches lång och 6 inches bred. Skär andra 48-tums bit jämnt i hälften längs både dess längd och bredd, för att skapa fyra stycken 24 inches lång och 3 inches bred.

2 Cut slots. Använd en rullning såg, en sticksåg eller en tabell såg och Dado inställd på att skära fyra platser i varje bräda. Alla slots bör skäras i den långa sidan av kortet, en tum från varje hörn och 0,75 tum i bredd och djup.

3 Cut bågar. Använd en borr och hål-skär bitar att skära fem bågar i en långsida var och en av tre tum med 24-tums skivor. Mät 2 inches från varje ände, för att undvika spåren, och sedan placera bågar med jämna mellanrum längs de återstående 20 inches. Använd en 4-tums bit för två av skivorna och en 1,5-tums bit för de andra två. I båda fallen placera mitten av lite om en tum ovanför kanten av styrelsen, så att du skär delvis omgångar snarare än exakta halvcirklar.

4 Sand, bets och tätning. Använd sandpapper för att jämna ojämna kanter och hörn, sedan tillämpa bets eller polyuretan för att ge din ved en attraktiv, skyddande yta.

5 Montera rack. Placera två av de tre-tum med 24-tums bitar på två av de sex-tum med 12-tums bitar, rikta spåren så de kompletterar varandra. Vara säker på att en 24-tums bit har breda bågar (för flask baser) och inför en har smala bågar (för flaskhalsar). Detta bör ge dig en robust och stabil rektangel. Upprepa denna process med de återstående fyra bitar av trä för att skapa en andra rektangel, och sedan använda spåren att stapla en rektangel ovanpå den andra.

6 Placera och använd rack. Din vinställ är klar att använda, så ställ in den på en stabil plats och fylla den med favorit flaskor från din samling.

Tips

  • Om din styrelser inte passar ordentligt i steg 5, kan du kunna sand eller trimma spåren för att åstadkomma en tät, kan torg connection.You justera längden på 3-tums skivor för att skapa en bredare eller smalare vinställ. Helt enkelt lägga till eller dra ifrån 4 inches till varje nivå för varje flaska som du vill att rack för att hålla.

  

Kommentar