Hur man håller kattungar Av Tabeller

September 3

Hur man håller kattungar Av Tabeller


Kattungar njuta höga platser varifrån de kan ha en territoriell tanke på deras livsrum. En av de platser där de kan abborre eller hoppa är köksbordet. Det är viktigt att motverka denna vana så snart du upptäcker det. Även om kattungar har god hygien, kan de fortfarande spåra smuts eller kattsand på bordet. Detta skapar en ohälsosamma miljö på en plats där familjen äter och lagar mat. Däremot kan du träna kattungen att stanna utanför tabellen.

Instruktioner

1 Strö chilipulver eller peppar på bordet. Kattungen kommer att få det på sina tassar och vara obehagligt överraskad när det slickar dem.

2 Håll en vattenflaska till hands för att försiktigt spruta katten när den hoppar på bordet. Detta avskräcker katten eftersom de flesta kattdjur inte gillar vatten. Detta är dock bara en tillfällig fix eftersom katten kommer fortfarande att hoppa på bordet när du inte är hemma.

3 Gör bordets yta obehagligt. Skär upp några kartong för tabellen och placera dubbelsidig tejp på den. Kattungen kommer inte gillar den klibbiga substansen på tassarna. Täck bordet med folie eller placera plastmattor upp och ned för att avslöja sin ojämn sida.

4 Put mynt i läskburkar och placera dem på kanten av bordet. Racketen kommer att skrämma kattungen när den hoppar upp och hindra den från att vilja göra det igen.

5 erbjuda alternativa höga platser för kattungen att abborre så att du inte förlorar sin önskan om en hög plattform. Köpa katt träd eller skrapa inlägg som har flera nivåer, rastplatser och gömmer områden. Sätt behandlar i en fönsterbräda eller annan hög plats där du inte har något emot katten umgås.

6 rensa bort livsmedel som kan fresta din kattunge att hoppa på bordet. Låt inte det på bordet, även om det är täckt eller lindas eftersom katten kan fortfarande luktar det.


  

Kommentar