Processen för Chocolate Bar Making

March 21

Processen för Chocolate Bar Making

från Bean

Förfarandet för framställning av en chokladkaka börjar med kakaobönor odlade på kakaoträd som endast finns i regnskogar nära ekvatorn. Kapslarna innehåller bönorna skördas av bönder som sedan skär dem öppna för att separera bönor från massan de befinner sig i. Är kakaobönor sedan torkas och transporteras till Europa och Nordamerika. När kakaobönor har nått en chokladfabrik, de hälls i en sorteringsmaskin som rengör och sorterar dem efter storlek. Nästa, de rostade för att förbättra deras smak. När de rostas i stekmaskinen, bönorna är så skör att cracker-FLÄKT maskin lätt kan bryta dem öppna och blåsa bort sina skal. Detta kallas kastning och slutprodukten är kakao nib - den inre kärnan i bönan.

Liquid

Cacao nibs är då marken och pressas av en slipmaskin med stora rullar för att producera kakaomassa. En del av kakaomassa placeras sedan i en maskin som pressar kakaosmör ut lämnar bakom fasta kakor av pulver. Dessa fasta kakor kallas presscakes, som mals till kakaopulver. Smöret blandas tillbaka in i kakaomassa avsedd för chokladkakor att göra choklad en mjuk, krämig konsistens med en rik smak. Detta är när sockret, vanilj och mjölk tillsätts också. Mörk choklad kommer att ha mindre mjölk och mer kakao. Vit choklad kommer att ha någon kakao, bara kakaosmör, socker och mjölk.

Chocolate Bar

Blandningen får sedan genomgå en annan serie av tunga rullar för att jämna ut chokladen ännu mer. Efter detta går chokladen till conche eller conch maskin, som är den maskin som rör om chokladblandningen vid temperaturen 130 grader Fahrenheit så länge som tre dagar för att skapa en smidig konsistens och smak av chokladkaka. Nästa chokladen tempereras i stora grytor med paddlar som rör hela tiden som chokladen värms och kyls sedan upprepade gånger under flera timmar. Detta är en svår process som måste följas noga för att försäkra chokladen inte förstört. När chokladen är färdig, hälles den i formarna tills den har svalnat. När de kyls, är stängerna tippas ut ur sina formar och resa på ett transportband som ska kontrolleras för kvalitet innan en maskin sälar varje stapel i folie och täcker folien med en bekant pappersomslag. De chokladkakor sedan packas i lådor, lastas på lastbilar och transporteras till lager och butiker där de sedan säljs till allmänheten.


  

Kommentar