Män Kläder i början av 1700-talet

October 26

Män Kläder i början av 1700-talet


På 1700-talet började män bär en tidig version av vad vi skulle kalla tredelad kostym. Men 18th century kläder var ofta mer genomarbetade och prålig än kläder som bärs idag.

enligt Plagg

Underkläder bestod typiskt av en knälång linneskjorta och knästrumpor. De flesta män lindade sina skjorta svansar runt benen som en räddningsplanka. Men vissa män bar knälånga underdrawers.

yttre Wear

De flesta män bar knälånga byxor kallade byxor. Under sina skjortor, bar de en lätt jacka som kallas en väst som kom i både ärm och ärmlösa stilar. Slips bestod av antingen en halsduk, en halsduk eller en veckad linne lager.

rockar

Pälsen var knälång, gjord av ull och typiskt fäst med stora metallknappar. Hylsorna slutade i stora manschetter, dekorerad med fler knappar. I kallt väder, bar en man antingen en kappa eller en lös päls som kallas en "stor päls."

hattar

Av 1700-talet filthattar gjorda av bäver päls var så populär att bävern dog ut i många delar av Europa. En populär stil var tricorn, som innehöll en hopvikt brätte som gjorde det lättare att bära under armen när det inte bärs.

Hår och peruker

Sjuttonhundratalets män bar sitt hår långt och bundet tillbaka i hästsvans eller en fläta som kallas en kö. De bar också pudrade peruker. Vit, blått, grått och rosa var populära färger.


  

Kommentar