Hur att dölja en sårskorpa på huvudet med smink

June 26

Hur att dölja en sårskorpa på huvudet med smink


Även en sårskorpa tjänar ett syfte genom att hjälpa huden att läka ordentligt, kan en sårskorpa på huvudet eller i ansiktet vara irriterande och pinsamt. Om sårskorpan är från en skada eller en alltför plockade finne, kan det sänka ditt självförtroende och förringa ditt ansikte naturliga skönhet. Eftersom ansiktet är inte en idealisk plats för ett bandage, kan det vara svårt att veta hur man döljer din oren hud. Med rätt smink, men du kan göra din skorv ser nästan osynlig.

Instruktioner

1 Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten för att inte irritera sårskorpan med smuts eller bakterier.

2 Häll tvättsprit på en bomullstuss. Rengör försiktigt sårskorpan med indränkt bomullstuss. Låt tvättsprit för att torka.

3 Applicera en liten mängd av antibakteriell kräm till det smittade området. Kombinationen av tvättsprit och grädden kommer att påskynda läkningsprocessen av din skorv och kommer att mjukna området för en mjukare makeup ansökan.

4 Placera concealer som matchar din hudfärg på fingret. Använd ditt finger för att badda concealer jämnt över din skorv. Applicera ett andra skikt av concealer på samma sätt. Gnugga inte concealer i; bara dutta försiktigt ovanpå skorv.

5 Häll flytande foundation i samma färg som din hy på en makeup svamp. Dab, inte gnugga, makeup på och runt sårskorpan. Var försiktig med sårskorpan eller du kan riskera att torka bort det tidigare lagret av smink eller ens sårskorpan själv.

6 Applicera ett lager av samma grund att hela ansiktet så att din hudton ser ännu. Försiktigt badda ett annat lager över skorv om det behövs.

Tips

  • Känn dig fri att bära andra makeup produkter, såsom ögonmakeup, bronzer och rouge. Bara vara försiktig vid manövrering runt sårskorpan så att inte gnugga bort concealer du just har tillämpat.

  

Kommentar