Hotell i Stone Town, Zanzibar

April 12

Hotell i Stone Town, Zanzibar


Zanzibar är en ögrupp utanför Afrikas östkust som är tekniskt en del av Tanzania. Huvudön i skärgården, Unguja är ibland också kallas Zanzibar. Zanzibar City är på den västra kusten av ön, och Stone Town är det historiska distriktet i denna stad. Unesco utsett Stone Town-området som ett världsarv 2000, på grund av sin arkitektur och historia som en afrikansk handelsstad. Hotell i Stone Town är mestadels i områdets historiska sten byggnader, och vistas i området kommer att ge turister en smak av de slingrande smala gatorna i en 18th century köpman utpost.

Zenji Hotel

Den Zenji Hotel fokus, bortsett från att tillhandahålla boende, är att stödja den lokala ekonomin. För detta ändamål är möbler, konst och mat allt produceras lokalt och personalen är alla tanzaniska. Hotellet har bara nio rum och sviter, alla med luftkonditionering. Två av rummen delar badrum, resten har eget badrum. Dessutom fyra av rummen har egen balkong. Gratis trådlöst internet finns tillgängligt i hela hotellet och en kostnadsfri frukost serveras på taket varje morgon. Hotellet erbjuder ett brett utbud av turer och utflykter, inklusive historiska turer, Swahili matlagningskurser och en delfinsafari resa.

Hotel Kiponda

Den Kiponda Hotel ligger inom 250 yards över havet och är i en byggnad som tidigare var ett harem. Rummen varierar från enkelrum till trebäddsrum med en sovsal / familj stil rum som sover fem. Alla sängar har myggnät. Frukost är gratis och serveras på taket, som har utsikt mot havet. Hotellet har en egen researrangör som kan hjälpa dig med flygplatstransfer och leder också turer i området, inklusive krydda turer, marina turer på de mindre öarna i närheten och en rundtur i Jozani Forest.

Swahili House

The Swahili House ligger i centrum av Stone Town i en 19th century-eran tidigare Merchant House. Husets 22 rum och sviter ligger runt en privat innergård. Alla rum har luftkonditionering och eget badrum. Takterrassen är hem till hotellets bar och restaurang, som tre måltider om dagen, inklusive en kontinental och engelsk frukost varje morgon. På taket har också en jacuzzi med utsikt över havet. Medan hotellet inte leder turer, kommer receptionen hjälpa gästerna att ordna utflykter och transfer till flygplatsen.


  

Kommentar