Hur att rengöra en saltvattensfisk Tank

May 20Saltvatten akvarier kan vara vackra tillägg till ditt hem eller kontor. Men de kräver en viss försiktig underhåll om fisken kommer att leva och frodas i sin fångenskap miljö. Rengöring av din saltvatten akvarium korrekt är viktigt för hälsan och säkerheten för din fisk. Om du inte gör några grundläggande rengöringsuppgifter på en regelbunden basis kan göra att du förlorar en del av dina värdefulla husdjur sjukdom.

Instruktioner

1 Torka glaset på ditt akvarium varje dag. Använd inte kemikalier, men bara torka insidan och utsidan av saltvatten akvarium. Du kan använda en alger borste på insidan av tanken.

2 Ta ut någon mat att fisken inte har ätit varje dag. Detta kommer att rädda dig från vatten kvalitetsproblem på vägen.

3 Rengör underlaget varje vecka sifon slang. Överväga att ersätta hela eller en del av substratet varje månad.

4 Förändring 10 procent av saltvattnet varannan vecka. Använda sifonslangen för att avlägsna vattnet i en hink. Detta kommer också att avlägsna en del av avfallet i tanken.

5 Förbered nya salt vatten genom tillsats av en en-stegs salt mix. Var noga med att använda avklorerat vatten. Använd din vattentestremsor för att testa salthalten i vattnet. Du behöver det för att vara nära salthalten i vattnet i tanken själv.

6 Lägg till den nya vatten långsamt. Detta ger fisken en chans att anpassa sig till de små kemiska förändringar. Det håller även den nya vatten från omrörning upp eventuellt skräp.

7 Rengör all salt uppbyggd och kalkavlagringar varannan vecka. Kontrollera filtret och ändra den om det behövs varannan vecka också. Gör inte vattenbyten och filterbyte i samma vecka.

Tips

  • Du behöver inte ta bort din fisk från vattnet när du rengör akvariet. Detta kommer att orsaka dem onödig stress, så det är bäst att undvika.
  • Undvika att ändra mycket mer än 10 procent av vattnet i taget. Detta kan orsaka kemiska förändringar som kan döda din fisk. Kom ihåg att den kemiska balansen i ett saltvattensakvarium är mycket mer känslig än saldot i ett sötvatten akvarium.

  

Kommentar