Hur Cook nötlever: Recept

May 18

Fans av tidiga "Saturday Night Live" episoder kommer inte snart glömma Chevy Chase klä sig som Julia Child och proklamera, "Spara levern!" Visa fans antog stridsropet, men det är inte första gången lever har varit den värsta stöten av skämt . Lägg till följande fem rätter att leverreceptfiler för att utöka din matlagning horisonter och överraskning kinkiga. Alla dessa recept är korta, så att du inte behöver spendera mycket tid i köket, som förmodligen kommer att göra kär dig till levern ännu mer.

Instruktioner

1 Prova denna enkla recept för nötlever och lök. Värm en tesked av matolja i en stekpanna. Lägg till två stora, inkvarterade lök, en lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter tills löken är fräsande, och sedan ta bort dem från pannan. Skär ett pund av baby nötlever i strimlor. Åter värma stekpannan med en tesked olja. Lägg levern remsor och fräs under två till fyra minuter. Dränera levern på hushållspapper. Smält en till två matskedar smör och skruva upp värmen. Lägg lever och lök, plus två matskedar vinäger och koka några minuter.

2 Servera Nötlever Italiano för en annan smak. Stek en stor, hackad lök i tre matskedar matolja på medelvärme. Avsätt löken. Skiva ett pund av nötlever. Muddra den i en blandning av en halva av en kopp mjöl, salt och peppar. Brown levern snabbt på varje sida. Tillsätt lök. Häll en åtta-ounce burk tomatsås över levern och lök och rör om. Strö hälften av en tesked av oregano över skålen och koka upp till 10 minuter under omrörning.

3 Slå upp din familjs intresse lever genom att göra bacon stekt lever. Hetta upp en stor stekpanna. Stek en stor lök skuren i bitar i ett pund av bacon och ställ dem åt sidan. Skölj nötlever i kallt vatten, muddra den i mjöl och stek på båda sidor. Krydda med salt, peppar och farinsocker. Tillsätt bacon kokta lök och låt sjuda några minuter före servering.

4 Prova något annat genom att förbereda österrikiska lever dumplings. Skär upp hälften av ett pund av kalvlever i bitar och mos köttet i en mixer. Blötlägg fyra smörgås rullar eller en limpa italienska bröd i vatten tills de är mjuka. Pressa ut fukten och finhacka upp brödet. Grädde en matsked smör med ett ägg, en kopp ströbröd, persilja, salt och peppar. Blanda ingredienserna tillsammans och bildar en-tums dumplings med händerna. Lägg dumplings att gryta eller soppa eller tjäna dem med sås.

5 Gör bakade grill lever med hjälp av en ugnsform att hantera hela jobbet. Placera dessa ingredienser i skålen: en pund av nötlever, en stor lök (skivad), fyra matskedar smör, två matskedar vardera av vatten, ättika och Worcestershire sås, två teskedar vardera av socker och beredd senap och tre fjärdedelar av en kopp ketchup. Mix, täcka potten och grädda i en timme vid 375 grader.


  

Kommentar