Bittermandel Vs. Icke-Bitter

December 6

Bittermandel Vs. Icke-Bitter


Mandel kan delas in i två typer: bittra och icke-bittra eller söta. Sötmandlar är den typ som vanligen används i matlagning och äts för hand. Bittermandel innehåller ett giftigt ämne som gör dem oätliga, även om olja som utvinns ur bittermandel används som aromämne i livsmedel.

Geografi

Icke-bittra (söta) mandelträd är hemma i östra Medelhavsområdet och också växa i Australien, Sydafrika och i USA i Kalifornien. Bitter mandelträd tros ha sitt ursprung i Mellanöstern och Centralasien.

Funktioner

Bittermandel innehåller amygdalin, en substans som omvandlas till cyanväte, eller cyanid, och är giftigt för människan. Icke-bittermandel är ätliga, eftersom de inte innehåller amygdalin.

Identifiering

Bittra och icke-bittra mandlar har liknande utseende, ca 3/4 till 1 tum i längd, med kanel-brun hud och off-white "kött".

Smak

Bittermandel har en bitter smak, medan icke-bittermandel har en intetsägande, något söt smak. I sin råa tillstånd, varken bitter eller icke-bittermandel har en lukt.

Rolig fakta

Eftersom bittermandel innehåller en dödlig toxin som i omvandlas till en väldoftande olja i kroppen, har "doft av bittermandel" kommer från ett lik ibland använts som en ledtråd i mord mysterier.


  

Kommentar