Hur man behandlar en katt med Mage Worms

February 25

Hur man behandlar en katt med Mage Worms


Katter får vanligen många typer av maskar. Mage maskar, även kallad physaloptera och ollanulus tricuspis (två olika masktyper), är dock inte så vanligt, enligt Cat Health. Ibland kan en katt kan i stället vara infekterade med rundmaskar, som sedan kräktes, vilket gör det verkar katten har magen maskar. Spolmask är faktiskt mycket vanligare, ja de är den vanligaste masken enligt Peteducation. Piperazin är den ingrediens i de flesta över disk rund läkemedel. Tyvärr har detta inte kommer att döda physaloptera eller ollanus tricuspis.

Instruktioner

1 ta katten till veterinär för en diagnos först. Om katten har verkligen magen maskar och inte rundmaskar, kan det inte finnas någon tillförlitlig behandling, dock maskmedel innehållande fenbendazol kan hjälpa.

2 Blanda fenbendazol in med din katts mat, om veterinären har ordinerat detta läkemedel - det är endast tillgänglig genom recept. Maskmedel doseras efter vikt. Veterinären kommer att berätta hur mycket att ge.

3 fortsätta behandlingen med denna wormer under de närmaste dagarna. Webbplats Marvistavet rekommenderar att detta läkemedel används för tre till fem dagar.

4 Ge katten en over-the-counter spolmask medicin (om din veterinär säger att det är okej) att döda maskar om han eller hon uteslutas magen maskar och anser att katten har helt enkelt spolmask.

5 Blanda spolmask läkemedlet med en mycket liten mängd av aromatiska mat (läkemedlet är en vätska). Katter är mycket noga, typiskt, och trots vad läkemedlets etikett antyder, de flesta katter försummar livsmedel som luktar läkemedel. Om din katt gillar fisk, väljer den starkaste luktade fisk att täcka upp lukten av läkemedlet.

6 Se till att katten får hela dosen. Upprepa dosen efter två till tre veckor (kontrollera märkningen) för att döda spolmaskar som finns kvar. Spolmask gå igenom stegen i kattens kropp och de som inte i tarmkanalen vid tidpunkten för den första medica tas inte bort med den första dosen.

7 Observera kattens avföring och någon kräkas noga. Rådgör med din veterinär om du fortfarande observera maskar.

Tips

  • Ge aldrig en katt en wormer om katten är redan mycket sjuk (eller gravid). Prata med din veterinär först.

  

Kommentar