Baby Emus Det inte äta

May 19

Baby Emus Det inte äta


De första dagarna efter kläckningen är avgörande för en sund utveckling av en emu chick. Det är nödvändigt att de konsumerar oket efter födseln för att ta emot de näringsämnen och immunitet som gör det möjligt för dem att växa upp till friska vuxna fåglar. Det är viktigt att upptäcka orsaken till att en emu chick inte äta ordentligt för att snabbt lindra problemet innan det upprätt skadliga effekter som det inte kan växa ur.

Inte nog tillgång till vatten

Även oket från ägget kommer att ge näring åt emu chick i flera dagar, kommer den att behöva tillgång till friskt vatten dagen efter födseln. Utan tillräckligt med vatten, kommer ungen minska sin foderkonsumtion. Vatten transporterar näringsämnen i hela kroppen och hjälper avgifta den. Elektrolyter och vitamin B kan även tillsättas till vattnet för de första två veckorna av livet för att hjälpa till att säkerställa korrekt utveckling.

Chick är sjuka

Vägrar att äta kan vara ett tecken på att ungen är inte hälsosamt. Ibland är de födda med utskjutande Navels, som är mycket mottagliga för infektion. Kolla naveln för illaluktande eller fluidutmatning. Emu måste passera en mörkgrön pall inom fem dagar efter födseln. Frånvaron av avföring tyder på att det inte äter äggula. Antibiotika eller kirurgi måste göras för att rädda ungen. Ett annat tecken på en ohälsosam chick är om det går runt med huvudet nedåt eller slutna ögon ofta.

Felaktig Feeding Rutin

Kycklingar måste matas två gånger om dagen. En brud kan sluta äta om matas drivet. Inte heller sätta foder under värmelampa, eftersom det kan förstöra näringsämnen och göra det obehagliga för fåglar. Vid byte vad du matar ungen, gör det gradvis. Plötsligt byter fodertyper kan emellertid orsaka kycklingen att gå "off-foder." Ge inte ungen hackad grön och foder smular förrän fyra dagar efter födseln, eftersom det inte kommer att vara redo att äta det innan dess.

Skada

Om emu chick slutar äta, är det också viktigt att kontrollera den för skador. Det kan ha lidit skada under kläckning processen eller interaktion med andra kycklingar. Slå över till öppna sår eller sår. Om du hittar någon, spraya med "blå-kote" eller annan jod behandling. Om du inte kan hitta några synliga märken, se hur den rör sig. Om det haltar eller är slö, kan det vara ett tecken på fysisk skada. Om detta är fallet, vilket ger tid att läka i en säker miljö kan vara den enda lösningen.


  

Kommentar