Hur får man en hund att sluta skälla hela tiden med Citronella

April 7

Hur får man en hund att sluta skälla hela tiden med Citronella


Vissa hundar bara bark när brevbäraren dyker upp eller när någon knackar på dörren. Andra hundar skäller oavbrutet hela dagen. Vissa verkar även vilja höra ljudet av sin egen bark hela natten också. Lyssna på en hund skälla hela tiden är inte kul för ägaren eller grannarna. Den ständiga skällande kan stoppas med citronella. Citronella skadar inte hunden, vilket gör det till ett mer humant alternativ till en chock bark krage eller bark kirurgi.

Instruktioner

1 Sätt rätt batterier i citronella krage. Skruva batteriluckan, ladda batterierna och skruva tillbaka locket på plats.

2 Fyll citronella patron vid behov enligt tillverkarens anvisningar. De flesta kommer att ha ett munstycke på citronella flaskan för att pressa in i ett litet hål på patronen. Andra varumärken kommer bara patroner.

3 Justera citronella krage för att passa din hunds hals. Det bör vara tätt, men inte för hårt.

4 Placera kragen på hunden så att det område som citronella sprutar från pekar mot din hunds ansikte.

5 Slå på citronella bark krage. Skjut på övergång från den ena sidan till den andra, eller trycker på en knapp för att sätta på kragen på. Citronella krage kommer nu spraya din hund i ansiktet med citronella varje gång den skäller. Hundar ogillar smaken och lukten av citronella, så skällande kommer så småningom att upphöra.

6 Underhålla bark krage. Fylla patronen vid behov eller byta ut bläckpatronerna när du märker citronella inte verkar vara besprutning. Byt ut batterierna vid behov.

Tips

  • Om din hund har mycket lång päls, kan du behöva trimma pälsen på undersidan av hundens hals för att göra det möjligt för citronella spray för att nå hundens mun och ansikte.

  

Kommentar