Naturläkemedel för hästar som du kan göra själv

December 24

Naturläkemedel för hästar som du kan göra själv


Naturläkemedel är holistisk, naturliga alternativ till konventionella läkemedel metoder som botar olika sjukdomar. Naturläkemedel skapas från naturliga växt örter som används i deras naturliga former för att bekämpa sjukdom. Det finns många naturläkemedel, såsom vitlök, vallört, och centaury som kan användas för att bota sjukdomar hos hästar. Vissa örter kan användas för att gynna immunförsvaret och bekämpa olika sjukdomar som allergier, maskar, parasiter, sarkoidos och mer. Många naturliga naturläkemedel kan uppdiktade och administreras hemma.

Naturläkemedel Fördelar

Herbal häst åtgärder är att föredra av många uppfödare och hästägare på grund av deras naturliga, milda natur. De saknar de konstgjorda ingredienser som finns i vissa hästfoder, såsom socker, konserveringsmedel och emulgeringsmedel. En hästens diet består av en mängd olika örter, kvistar, gräs och bark. Därför är naturläkemedel föredra eftersom de kan hjälpa till att läka samtidigt lägga till hästens kostbehov. Dock inte naturläkemedel inte ge omedelbar lättnad; de kan ta tre till fyra veckor för att initialt absorberas in i hästens systemet.

Växtbaserade botemedel för maskar och parasiter

Hästar kan dra ihop en mängd olika parasitinfektioner, inklusive maskar, och locka till sig insekter som flugor och fästingar. Naturläkemedel som ekologisk vitlök kan hjälpa bota maskar och bitande flugor. Eftersom vitlök innehåller svavel, är åter halv till en uns av vitlök förtärs det kommer att rena hästens blod, och de svavelföreningar som kommer ut ur porerna kommer att avskräcka parasiter. Dessutom kan vitlök hjälpa till att bota sjukdomar i andningsorganen och bekämpa infektioner. En annan naturläkemedel som kan hjälpa till att avskräcka flugor och fästingar är en olja som är gjord av halv kopp varje väsentlig lavendelolja, pepparmyntolja, eukalyptusolja och majsolja.

Herbal behandling för Sarkoidos

Sarkoidos är en vanlig sjukdom som hästar kontrakt som inträffar när onormala samlingar av inflammatoriska celler formas till knutor i organen. Den externa egenskap hos sarkoid är en tillväxt på huden. Hos hästar är oftast visas på insidan av låren, men kan visas på andra delar av kroppen. En intern naturläkemedel mix för sarkoid är en blandning av 1/3 uns varje echinacea, Equisetum, thuja, mistel, violblad och verbena, och 1/2 uns varje vallört, krabba äpple och klematis. Blandningen kombineras med vatten och administreras invärtes två gånger dagligen i fem veckor. En annan sarcoid åtgärd är en blandning av 1/2 ounce varje clivers, älgört, kardborre rot, nypon, vitlök och bockhornsklöver som ges för sex till åtta veckor.

Andra naturläkemedel

Örten centaury kan ges till hästar för att hjälpa till att bekämpa sjukdomar eller öka deras vilja att leva efter olyckor. Sår på pälsen och hovar kan lindras med växtbaserade blandning av ett uns av vallört rot eller löv med halv kopp uppvärmd, kall behandlad olja. Den vallört blandningen kan appliceras med en liten målarpensel på ett sår. Yucca växt kan användas för att lindra gemensamma villkor som artrit och ringbone. En blandning av 1/2 uns av yucca, och 1/4 uns vardera kelp och vallört kan användas för att hålla äldre hästar aktivt och hälsosamt. En annan naturläkemedel mot repor är en blandning av 1/2 ounce vardera av tea tree eterisk olja, mineralolja och vallört extrakt.


  

Kommentar