Bästa Ljus behandling för Acne

September 12

Termen "acne vulgaris" är latin för "gemensam acne" - vanliga finnar som många människor får på sitt ansikte, bröst och rygg. Men när många människor ser en finne, de ord de kan tänka är ganska vulgärt faktiskt. Och medan over-the-counter mediciner och hudläkare ordinerade antibiotika kan hjälpa klara upp gemensamma akne, vissa studier tyder på att en mer effektiv behandling kan vara djuppenetrerande ljusterapi.

Bakgrund

Enligt webbplatsen Acne.net, är att tillbringa tid i solen en gammal huskur mot akne. På grund av detta har vissa patienter kände att UV-ljus kan hjälpa till att klara upp akne genom att döda de bakterier som orsakar den. Men hudläkare motverka detta på grund av de skadliga effekter som UV-ljus har visat sig ha på huden. Ändå, enligt en studie genomförs av läkare på Hammersmith Hospital i London och rapporteras i British Journal of Dermatology, patienter som behandlades med rött och blått ljus terapi verkar återhämta sig från akne bättre än patienter som har behandlats med bensoylperoxid.

Studier

Även om det har varit ett antal små studier om effekterna av olika ljusbehandlingar på akne, de flesta av dessa studier är inte tillräckligt stor för att göra en statistisk effekt. En annan studie, "Aktuell ALA-fotodynamisk terapi för behandling av acne vulgaris", citerad av Journal of Investigative Dermatology, tydde på att rött ljus ensam kan klara upp akne, men så småningom leda till follikulit, en acne-liknande infektion i hårsäckar. Kombinera rött och blått ljus, och eventuellt behandla ansiktet med en lösning av 5-aminolevulinsyra (ALA) för att öka ljuskänsligheten, eftersom denna studie gjorde, verkar för att producera de mest betydande resultat.

Data

I den brittiska studien fick patienterna utsätts för blått och rött ljus från en ljuslåda för 15 minuter om dagen. Vid slutet av en 12-veckorsperiod, rapporterade läkarna att dessa patienter uppvisade en 75 procent minskning av akne lesioner. Studien som kombinerade ljus och ALA utsatta patienter till rött eller blått ljus för allt från 15 till 45 minuter dagligen, beroende på hur allvarlig patientens akne. Medan patienterna hade en negativ reaktion på rött ljus terapi, den blå-ljusterapi reducerade patientens akne avsevärt.


  

Kommentar