Hur ofta ska du ge vatten till en hund?

February 20

Hur ofta ska du ge vatten till en hund?


Som en hund kropp är 60 till 70 procent vatten, är den klara vätskan det viktigaste näringsämnet i dess diet. Mellan andning, urinering och avdunstning, pooches förlorar en hel del vatten och behöver ständig påfyllning. I de flesta fall, hundar är tillräckligt instinktiva självreglera sitt drickande, men valpar kan behöva en tillfällig knuff. Hålla några saker i åtanke när man försöker ta reda på hur ofta för att ge en hund vatten.

Varför Vatten är Vital

Att inte ha tillräckligt med vatten är skadligt för hundar. Om de förlorar 10 procent av sitt vatten, är allvarlig sjukdom en sannolikhet. En förlust av 15 procent kommer att leda till döden om de inte får en vattenkälla omedelbart. Även en allvarlig släng av diarré kan leda till intensiv uttorkning och en omedelbar veterinär check-up rekommenderas. Som hundar svettas bara genom sina trampdynor, de behåller sin kroppstemperatur genom flämtande så god hydrering är viktig. Helst en hund ska ha tillgång till vatten hela tiden.

vatten riktlinje

En lätt att komma ihåg riktlinje för hur mycket vatten din hund behöver är upp till ett uns av vatten per dag per pund kroppsvikt. Så en 20-pound pooch behöver 20 ounces (eller 2-1 / 2 cups) vatten per dag, till exempel. Andra faktorer kan öka eller minska denna siffra. Hundar som äter torrfoder vs. våtfoder behöver mer vatten. Under varma dagar, hundar flämta mer och kommer att behöva mer än ett uns av vatten per pund. Och om hunden blir en hel del övning, kommer han behöver mer vatten.

Medicin

När räkna ut hur ofta för att ge en hund vatten, kom ihåg att alla mediciner en hund tar påverkar mängden vatten hon behöver. Hjärtmediciner ökar urinproduktion och därefter öka törst. Beslag droger orsakar höga nivåer av törst och aptit. Steroidhormoner, smärtstillande medel och diuretika kan alla orsaka överdriven törst. Hundar på läkemedel bör ges vatten så ofta som möjligt.

vatten Alternatives

Hundar kan få en del av deras dagliga vattenbehov genom att konsumera annat än vatten saker. Isbitar är älskad av de flesta hundar och kan tillfredsställa en hunds törst. Våt hundmat kan vara upp till 75 procent vatten. Om hunden är normalt serveras torrfoder, kan du lägga till vatten till de torra pellets och se om han kommer att äta det. Om hunden är vanligtvis matas människor mat, kan behandlas såsom äpplen, vattenmelon och andra livsmedel med hög vattenhalt lägga till hundens övergripande vattenintag.

Farorna med hundar inte får tillräckligt med vatten

Om en hund inte kan få tillräckligt med vatten, kan konsekvenserna bli farlig och livshotande.

För lite vatten kan resultera i dehydrering, njursten och organsvikt, bland annat. Tänk på att hundar som över drink eller under dryck kan ha bakomliggande sjukdom frågor såsom diabetes eller Cushings sjukdom, så en resa till veterinären kan vara i ordning. Med ett färskt vatten tillgängligt hela tiden är perfekt.


  

Kommentar