Blue Racer ormar i Kansas

March 10

Racer ormar är vanliga i USA, inklusive östra racer som finns öster om Klippiga bergen. De många olika arter av östra racer ormar ofta identifieras genom färg. Östra åkare kan hittas i Kansas, men den blå färgen variation som ger denna art dess namn är sällsynt i solrosolja tillstånd.

habitat

Racer ormar i Kansas föredrar öppna gräsmarker och prärien under våren och sommaren. De finns också på steniga och skogsklädda sluttningar under våren och hösten månader. Det är vanligt att racer ormar att sola sig i solen under dagen samtidigt som man lägger på klippor eller marken. Blå racer ormar kommer vanligtvis flytta runt ett område på cirka 25 tunnland, men de är inte territoriella och kommer inte att slåss andra förare.

Utseende

Mogna blå racer ormar är blanka med mjuka skalor. De är blå till nästan svart i färgen. De magar är normalt grädde eller gula och har inga mönster. Unga förare har vanligtvis ett mönster av prickar och fläckar på kroppen. När de mognar, unga ormar förlora dessa patchar och utveckla en enhetlig färgskala utan mönster. Den största racer som någonsin hittats i Kansas (från 2011) var 55 ½ inches lång.

Jakt

Blå racer ormar är aktiva under dagen. De kan klättra i träd, men tillbringar större delen av sin tid på marken. De får namnet på grund av hur snabbt de kan flytta, särskilt när jagar byte. Det kommer att ligga på stora insekter, möss, andra ormar, ödlor, fåglar, grodor och små däggdjur. De inte tygla sin mat. Blå åkare låg på bytet och tvinga den att vara stilla så att den kan sväljas hela.

Interaktion med människor

Alla racer ormar är nonvenomous. Däremot kan blå åkare bli aggressiva när de känner hörn eller plågade. De kommer ofta att försöka fly till buskar eller träd, men när hörn, kommer de aggressivt slå till människor. De vibrerar också svansen när de känner sig hotade, vilket skapar ett ljud som kan misstas för att av en skallerorm. Bettet inte är giftig, men kan vara smärtsamt.


  

Kommentar