Hur man förbereder potatis för nästa morgon

December 18

Hur man förbereder potatis för nästa morgon


Potatis, beredd på något sätt är en tröstande och rejäl sida skålen. Men om du har en komplex meny planerat, peeling, är skivning och tvätt potatis det sista du vill göra. Spara tid och minska stress genom att förbereda din potatis natten innan du behöver dem. Liksom många andra frukter och grönsaker, skalad potatis oxidera och vänder gråbruna när den utsätts för luft. Var särskilt försiktig för att förhindra att potatisen från att vrida fula färger natten.

Instruktioner

1 Skala varje potatis med en potatisskalare. Skölj och placera i en stor skål. Skär dem i mindre bitar beroende på hur du ska använda dem. Om du gör potatismos, till exempel, skär dem i små tärningar. Om du rostning och steka dem, tunt skiva potatisen.

2 Fyll en stor stockpot eller skål med kallt vatten. Sänk de skurna potatisen i vatten, vilket gör att varje potatis är helt täckt med vatten. Placera krukan eller skål i kylskåpet avslöjats.

3 Tillsätt några matskedar citronsaft eller vinäger om du tänker på att lagra potatis för mer än 12 timmar. Syran från citron och vinäger kommer att motverka oxidationsprocessen, förhindra att potatisen brunfärgning eller grå.

4 Dränera potatis och skölj före användning.


  

Kommentar