Hur man håller hundar från att döda getter

May 18

Hur man håller hundar från att döda getter


Oavsett om det är en vild eller domesticerade hund som dödar dina getter, måste du ta itu med problemet omedelbart. Hundar är ett stort hot mot boskap, och getter är inget undantag. När du tänker framåt och ger tillräckligt skydd, hjälpa dig att minska risken för att hundar kommer maul eller döda dina getter.

Instruktioner

1 Surround din get betesmarker med hög stängsel. Installera ett staket som är minst 7 cm. Hög och 3 fot. Jord. Förstärk lås på staket öppningar. Staket hålla ut inte bara hundar, men även prärievargar och andra rovdjur. Elstängsel är också ett alternativ, men de kan vara dyrare.

2 Ge en robust hölje där getterna kan sova. Se till att höljet har rejäla dörrar och förstärkta väggar. En robust hölje såsom en stabil eller lada ger säkerhet från inhemska och förvildade hundar som allemansrätten på natten.

3 Satsa på vakt djur såsom större hund aveln, åsnor eller lamadjur. Var och en av dessa djur fungerar som en vakt i din get betesmarker. Köp din vakthund när det är en valp och placera den med dina getter. Låt valpen att vänja sig vid de getter och bindning. Undvik för mycket kontakt mellan vakthund och människor. Mänsklig kontakt tenderar att minska effektiviteten av en vakthund. Med en åsna eller ett lamadjur, placera djuret med dina getter för ett par dagar. Låt djuren vänja sig varandra. Både åsnor och lamadjur visar tecken på aggression mot hundar och agera samt ersättning för vakthundar. Håll ett öga på alla djur, inklusive valpar, under bindningsperioden. När den första bindningsperioden är över, ta bort djuren och hålla dem separerade från getterna av robust stängsel.

4 Låt dina getter springa fritt i en hage. Oavsett om du har en get eller ett fåtal, undvika tjudra dem till ett staket eller sätta dem på en plats de inte kan köras. När du tjuder en get, är det sårbart för hund attacker eftersom det inte kan springa iväg. Tjudra en get endast när du planerar att exploatera det eller om du bor i närheten.


  

Kommentar