Kan du använda en Glaze marinera Steak?

June 26

Kan du använda en Glaze marinera Steak?


En grundläggande glasyr börjar med en lager till vilket örter, kryddor och smakämnen tillsätts. Till skillnad från ett lager, är en glasyr tjock, med en sirapsliknande konsistens. Glasyrer smak på utsidan av din mat och även skapa en tilltalande färdiga utseende. Om du vill använda en glasyr som en marinad, måste du lägga till en vätska för att tunna ut. kasta alltid ut vätskan du marinerat kött i.

savory Glaze

Salta glasyrer har en starkare herbal elementet än andra typer av glasyr. Skinka glasyr, till exempel, kan omfatta svartpeppar, peppar, kanel och muskot. Om du vill använda detta som en marinad för någon typ av fläsk, bara ta en kopp glasyr och blanda det med äppeljuice. Hur länge du marinera köttet beror på tjockleken av snittet. Bitar mer än en tum tjock bestämda från marine över natten i kylskåp.

frukt Glaze

Frukt glasyrer föra sötma till kött. Kyckling fungerar bra med en frukt marinad eftersom det accepterar de subtila smaker lätt. Prova en jordgubbe glasyr förtunnad för marinad med kycklingbuljong och tillsätt lite ingefära. Sätta den resulterande vätskan i en matlagringspåse. Vända påsen regelbundet i kylskåp i två timmar därefter rinna före tillagning.

Sötsur eller Teriyaki Glaze

Om du gillar orientalisk mat, med hjälp av sötsur eller teriyaki glasyr ger att smakprofil. Dessa två glasyrer anpassa lätt till alla typer av kött eller fågel. Matcha glasyr med en gallring agent, som plommon vin eller saki, för marinaden. Alkoholen tenderizes också köttet.

Brun sås Glaze

Brun sås används typiskt för framställning av rött kött. När du minskar det med köttbuljong, blir det vad som kallas demi-glace och du kan använda detta för marinering din nötkött. Byt ut köttbuljong med gott rött vin, om du vill.


  

Kommentar