Hur ta hand om Tanzanite smycken

August 4

Hur ta hand om Tanzanite smycken


Upptäcktes i Tanzania i slutet av 1960-talet, är tanzanit en blå-lavendel ädelsten kräver särskild omsorg. Genom att göra en enkel rengöringslösning hemma, kan du enkelt underhålla den genomskinliga lyster i dina tanzanit ringar, armband, halsband, örhängen och broscher. Smycken gjorda med den mjuka stenen är ofta runda eller ovalslipad och ram-set för styvhet, men tanzanit är inte lika hållbart som dess populära blå kusin, safir. Med fina vård, rengöring och lagring, kan tanzanit smycken bäras för speciella tillfällen och vårdas i många år framöver.

Instruktioner

1 handtag försiktigt smycken som innehåller tanzanit ädelstenar. När man förbereder att rengöra juveler, placera en mjuk handduk på arbetsområdet för att minska sprickor eller brott mot oavsiktlig släppa. Tanzanit kan inte tolerera tryck och har en låg resistans stress.

2 Förbered en hemmagjord rengöring blandning, som kommersiella smycken rengöringsmedel är oftast alltför nötande för tanzanit smycken. Mät 1 msk. diskmedel i en liten skål. Tillsätt 1 kopp varmt vatten och försiktigt rör. Blötlägg tanzanit smycken i blandningen i 10 till 20 minuter.

3 Ta bort smycken från skålen. Doppa en bebis extra mjuk borst tandborste i rengöringsblandningen. Gnid borsten över smycken att lossa envis smuts, såsom torkade lotion eller makeup. Arbetet borsten på topp, sidor och undersidan av ädelstenar. Skölj av skum med rent, varmt vatten.

4 Torka smycken med en mjuk, torr trasa. Gnid ädelsten försiktigt. Torka andra delar av smycken, inklusive knäppen och kedjor. Se till att hela smycken pjäs är helt torr.

5 Avsluta med polering tanzanit smycken med en mjuk, torr trasa. Använd mycket lite tryck att gnida stenen med en cirkelrörelse. Polera stenen efter en rengöring, eller som behövs för att återuppliva sin briljans.

6 Store tanzanit smycken i en mjuk trasa smycken väska på ett kontrollerat klimat. Undvik extrem kyla eller värme, som den mjuka och spröda ädelsten kan spricka. Ett skyddshölje kommer att minska chanserna för repor.

Tips

  • Tanzanit smycken kan inte tolerera ultraljud, värme eller ånga smycken rengöringsmaskiner. Låt inte en juvelerare för att mekaniskt rena smycken som innehåller tanzanit ädelstenar, även om de är små accent stenar i ett halsband, armband eller ring som innehåller en mängd olika ädelstenar.

  

Kommentar