Hur du tränar din hund att komma på kommando

May 13

Hur du tränar din hund att komma på kommando


Utbildning en hund att komma förmodligen den viktigaste kommandot kan du lära honom; du får en dag säker sitt liv genom att kalla honom bort från fara, som att köra över en väg medan en bil är på väg. Konsekvens är nyckeln; hundar lär sig genom att associera beteende med en positiv eller negativ konsekvens. Lär din hund som om han kommer på kommando, kommer han att ha positiva konsekvenser i form av en behandling; snart, han glatt kommer till dig varje gång du ringer.

Instruktioner

1 Haka din hund upp till ett koppel, och ta honom utanför ett område som inte är alltför störande.

2 Låt din hund beter sig normalt. Säg kommandot "Kom" i en vänlig ton, och omedelbart ge en mild ryck i kopplet för att få hunden till dig. Belöna hunden med positiv uppmärksamhet (Säg, "bra hund!") Och en behandling. Låt hunden att återvända till sniffa i slutet av kopplet, och upprepa processen.

3 Under din nästa träningspass, ta din hund till en mer störande område och upprepa kommandot och belöningen processen. Detta kommer så småningom att lära hunden att komma även när de deltar i en rolig aktivitet, såsom att utforska eller spela.

4 När du är säker på att din hund förstår kommandot (när du inte längre behöver dra i kopplet), återgå till icke-störande miljö. Ta hunden utan koppel och upprepa kommandot med positiv feedback och en behandling.

5 Testa din hunds lydnad i en mer störande miljö. Så småningom avbryta behandlar, men fortsätter att vara konsekvent med belöningar såsom petting, och beröm.

Tips

  • Säg kommandot på samma sätt varje gång, och i en positiv ton. Din hund reagerar på din ton så mycket som kommandot själv. Om du låter arg, kommer din hund inte vill komma på inkallning.
  • Öva på insidan: om han börjar komma till dig, ge kommandot "Kom!" och belöna honom när han gör.
  • Aldrig att be en hund att komma om du inte kan genomdriva det.
  • Använd inte kommandot "Kom" direkt innan disciplinera din hund, eller han kan lära sig att associera kommandot med en negativ konsekvens, och han kommer inte att vilja komma på inkallning.
  • Lägga till en fysisk komponent (som en hand gest) till kommandot kan hjälpa hunden att förstå om han är utom hörhåll.
  • Var konsekvent med vokala belöningar och petting. Utbildning är en pågående process, och hundar kan glömma kommandon som inte praktiseras ibland.
  • Testa inte framgången för din träning i en farlig miljö. Se till att din hund svarar 9 gånger av 10 innan du testar hans lydnad.
  • Hundar är flockdjur och måste erkänna dig som "ledarhunden"; annars kommer de tror att de är ansvariga. Träna din hund tidigt och ofta, och han kommer gärna lyda dina kommandon.

  

Kommentar